Tips Bisnes Online Untuk Newbie – Diarysafiyah

Terdapat beberapa tips bisnes online yang perlu kita ketahui. Sebelum memulakan sesuatu perniagaan kita haruslah mempunyai persediaan tidak kira dari segi mental & fizikal.

“Tips Bisnes Online Untuk Newbie”

1. Minat
Sebelum memulakan sebarang perniagaan. Mestilah kena ada minat dalam diri kita. Minat untuk berniaga minat untuk menolong orang lain dan minat untuk memudahkan orang lain.

90% rezeki datang dari berniaga, akan tetapi kita perlu dan mesti ada minat dalam bidang perniagaan. Kerana bila kita berniaga kita lagi seronok melakukan sesuatu perniagaan tersebut.

Bukan sekadar mahukan untung dalam perniagaan, minat yang kuat dalam bidang ini akan mendorong diri kita untuk lebih berjaya.

2. Gadget
Untuk menjalankan perniagaan online kita mesti ada gadjet untuk diri kita. Sama macam kita nk berniaga kita perlukan tempat atau tapak berniaga. Begitu juga sebelum memulakan perniagaan online, gadjet adalah medium sangat penting untuk kita melakukan urusan jual beli bersama bakal pelanggan-pelanggan kita.

Sediakan gadjet untuk mulakan perniagaan online anda.

3. Permintaan Produk Yang Tinggi

Dalam menjalankan bisnes online. Fokuskan tips bisnes online yang satu ini. Masa ini terlalu banyak produk produk yang telah dijual di online. Sebelum kita memulakan bisnes online kaji dahulu produk yang hendak kita jual.

Adakah permintaannya tinggi. Kerana produk yang tinggi permintaannya di pasaran lebih mudah untuk kita jual.

4. Skopkan Golongan Pelanggan

Dalam memulakan bisnes online. Sebelum memilih produk apa yang hendak dijual. Skop golongan pelanggan yang hendak membeli produk kita.

Contohnya jika hendak menjual barangan bayi. Pelanggan kita adalah golongan ibu ibu. Jadi jualan kita lebih fokus kepada golongan ibu ibu yang sentiasa hendak membeli barangan bayi.

5. Modal yang Rendah

Modal merupakan titik permulaan untuk kita berniaga. Terutamanya memulakan bisnes online. Jika bisnes kita tidak maju seperti orang lain kita akan mengalami kerugian. Cuba mulakan bisnes dengan modal yang rendah.

Ia lebih mudah untuk kita mendapatkan keuntungan yang lebih dalam memulakan bisnes online kita.

Jadilah peniaga yang bijak dalam mengatur perniagaan kita. Peluang ada dimana-mana.

Bercakap tentang modal yang rendah, Shaklee merupakan syarikat yang membuka peluang untuk kita sebagai newbie memulakan bisnes online.

Dengan Modal serendah RM 70, kita mampu menjana pendapatan sehingga 4 ke 5 angka.

Berminat untuk menjana pendapat bersama Shaklee? Hubungi Sofea untuk pertanyaan lanjut.

Sekiranya, anda ingin mendapatkan Produk Shaklee juga, saya adalah Wakil dan Pengedar Shaklee yang bertauliah di Kuala Lumpur. Dengan memberikan konsultasi yang terbaik untuk anda bagi sama-sama meningkatkan kesihatan. Memberikan yang terbaik demi yang terbaik.

Sebarang pertanyaan boleh hubungi saya dimaklumat berikut:-

Nama : Sofea Effendi

ID Shaklee : 1098878

Email : dsafiyahh@gmail.com
Whatssapp/Phone/Telegram : 018-2887259