Adakah Shaklee Halal? Ini Status Halal Shaklee Di Malaysia – Diarysafiyah.com

Produk Shaklee sangat popular dikalangan rakyat Malaysia. Shaklee mempunyai pelbagai produk daripada vitamin, suplemen kesihatan, penjagaan rumah dan kecantikan yang berasaskan sumber semulajadi.

Tetapi adakah ia Halal? Memandangkan rata-rata rakyat Malaysia beragama islam Halal sangat dititik beratkan di sini.

Untuk produk Shaklee di Malaysia ianya Halal. Di sini saya lampirkan Sijil Halal Shaklee 2017 yang dikeluarkan dari ISA (Islamic Services of America).

Sijil Halal Shaklee 2017

Tapi kenapa bukan dari JAKIM?

Buat pengetahuan semua ISA (Islam Services of America) merupakan badan yang diiktiraf oleh JAKIM.

Klik Web ini untuk tahu lebih lanjut tentang ISA.

Selain Sijil Halal Kelulusan dari Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) juga perlu di ambil kira.

Suplemen merupakan makanan tambahan yang perlu kita makan, kalau tak ada kelulusan dari KKM bagaimana kita nak tahu ia selamat atau pun tidak.

Untuk Produk Shaklee, juga telah mendapat kelulusan dari KKM yang boleh membantu kita sebagai pengguna untuk lebih yakin di ambil tanpa rasa was-was.

Kita perlukan vitamin dan makanan tambahan untuk memastikan ia dapat membantu meningkatkan kesihatan tubuh badan kita dengan lebih baik.

Tapi perlu kita ambil tahu apa yang perlu kita makan adakah ia selamat dan berkesan.

Sejajar dengan slogan Shaklee iaitu sentiasa Selamat, Berkesan & Semulajadi. Shaklee sudah tidak asing lagi di Malaysia pada hari ini sebagai satu syarikat produk kesihatan yang mengeluarkan produk-produk berasaskan sumber semulajadi untuk kita.

Selain menekankan Status Halal & Kelulusan dari KKM. Keberkesanannya juga salah satu sebab saya setia dengan Shaklee.

Hari ini, tiada lagi keraguan untuk saya dan semua mengambil produk Shaklee di Malaysia sebagai makanan tambahan untuk saya bantu tingkatkan tahap kesihatan & keselamatan saya dan keluarga.

We LOVE Shaklee 💖