Performance Drink Minuman Kecergasan Di Bulan Ramadhan | Diary Safiyah

Assalamualaikum.w.b.t

Hari ini, sofea nak kongsi pulak tentang minuman isotonik kegemaran ramai. Iaitu Performance Drink dari Shaklee.

Siapa yang suka minum air isotonik sebelum ni?

Ramai kan, saya tahu memang ramai yang suka minum air isotonik untuk mengekalkan kecergasan tubuh sepanjang  hari. Lebih-lebih lagi lara atlet atau mereka yang aktif bersukan.

Tapi apa istimewanya air isotonik Shaklee berbanding dengan air isotonik jenama lain?

Air Isotonik Shaklee, Performance Drink adalah air isotonik yang Istimewa berbanding yang lain. Kerana Performance Drink Shaklee mengandungi kandungan gula yang sangat rendah dan tidak mengandungi karbonat jika dibandingkan dengan air isotonik yang lain.
Peranan utama Performance Drink adalah mengawal dan menyeimbangkan paras bendalir di dalam tubuh badan kita.  Untuk bulan puasa ni, Performance Drink sangat sesuai di minum waktu berbuka puasa. Sangat segar, haus hilang orang kata. Huhu 😉


Minum Performance Drink DiBulan Ramadhan

Memandangkan cuaca panas semasa bulan puasa ni, amatlah sesuai kita berbuka dengan Performance Drink. Selain memberikan kesegaran, ia juga membantu penghidratan sempurna didalam badan dan membantu mengekalkan tenaga.

Minum lepas waktu berbuka, sangat segar diminuk sejuk-sejuk. Terawih pun lebih bertenaga tak ada lah mengantuk dengar tok imak ceramah kan.

Kelebihan Performance Drink

  • Tidak berkarbonat
  • Rendah Kandungan Gula
  • Megandungi Elektrolit seperti sodium, potasium & magnesium untuk mengekalkan keseimbangan cecair badan
  • Kurangkan Kekejangan
  • Meningkatkan Prestasi Ahli Sukan
  • Mencegah Penyahidratan – elak rasa haus
  • Mengekalkan paras gula dalam darah

Bagaimana Untuk Dapatkannya?

Sekiranya, anda ingin mendapatkan Performance Drink seperti di atas , saya adalah Wakil dan Pengedar Shaklee yang bertauliah di Kuala Lumpur. Dengan memberikan konsultasi yang terbaik untuk anda bagi sama-sama meningkatkan kesihatan tubuh badan kita. Memberikan yang terbaik demi yang terbaik. Sebarang pertanyaan boleh hubungi saya dimaklumat berikut:- Nama : Sofea Effendi

ID Shaklee : 1098878Email : dsafiyahh@gmail.com