Zinc Complex | Diary Safiyah

Zinc Complex

Zink merupakan mineral yang diperlukan dalam setiap sel tubuh badan kita. Kerana ia berfungsi untuk merangsang tindakan 100 enzim iaitu bahan-bahan yang menggalakkan riaksi eiaksi biokimia dalam tubuh kita.

Memberikan Sokongan Yang Baik

Zinc Complex Shaklee membekalkan mineral yang membantu dalam memelihara kesihatan yang baik dan membantu dalam memetabolismekan karbohidrat, lemak dan protein. Ia juga membekalkan kalsium untuk membantu memelihara kesihatan tulang yang kuat.

Zinc Membantu Meningkatkan Memori dan Daya Tumpuan

Di Jabatan Negara AS Grand Forks Pertanian Pusat Penyelidikan Pemakanan Manusia di North Dakota, mereka menambahkan zinc dalam diet tambahan pelajae-pelajar mereka dan pada peringkat awal kajian, mereka mendapati terdapat peningkatan dalam daya ingatan dan tumpuan pelajar-pelajar mereka. Dalam Kajian terbabit, sebanyak 20mg zinc diberikan setiap hari selama 10 hingga 12 minggu. Ia telah membuktikan bahawa prestasi para pelajar menjadi lebih baik dan tumpuan dalam pembelajaran yang lebih fokus berbanding daripada mereka berbanding denga nmereka yang tidak mengambil suplemen zinc.

Zinc Merupakan Khazanah Buat Lelaki

Kandungan Zinc didalam prostat lelaki adalah 10 kali ganda jumlahnya daripada organ lain. Zinc memainkan peranan penting dalam organ seks lelaki. Kekurangan zinc yang serius boleh menyebabkan masalah seperti kematangan organ seks yang lambat, perkembangan yang kecil atau pincang pada testikel, kiraan sperma yang rendah, kemerosotan fungsi seksual, penuaan yang cepat dan masalah keguguran rambut. Oleh yang demikian kuantiti Zinc yang mencukupi amat penting untuk kita untuk menjamin dan mengekalkan kesihatan yang baik.

Kelebihan Zinc Complex

  • 1 tablet memberi 100% nilai harian bagi Zink
  • Dirumus dengan Zinc Gluconate yang sangat bioavailable daripada Alfalfa dan Barli panggang
  • Formula rumusan Vegetarian

Fakta Nutrisi Setiap Hidangan

Bilangan Saiz Setiap Botol

120 biji dalam 1 botol

Cara atau Jadual Makan Zinc Complex

Untuk Memelihara Kesihatan – 1 biji sekali sehari sebelum makan

Tiada perasa tiruan, pemanis, pewarna dan bahan pengawet tambahan.

Sekiranya, anda ingin mencuba produk kesihatan Shaklee seperti diatas , saya adalah Wakil dan Pengedar Shaklee yang bertauliah di Kuala Lumpur. Dengan memberikan konsultasi yang terbaik untuk anda bagi sama-sama meningkatkan kesihatan kita. Demi yang terbaik.

Sebarang pertanyaan boleh hubungi saya dimaklumat berikut:-

Nama : Sofea Effendi

ID Shaklee : 1098878

Email : dsafiyahh@gmail.com

Whatssapp/Phone/Telegram : 018-2887259

*produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.