Set Berpantang, Set Berpantang Bersalin Pembedahan

Set Berpantang Bersalin Pembedahan

Mengamalkan set berpantang bersalin pembedahan yang betul dan berkesan amat lah penting buat ibu. Terutamanya ibu-ibu yang mengalami proses bersalin secara pembedahan atau ceaser. Proses penjagaan luka pembedahan haruslah dijaga dengan baik & betul. Ibu kena alert bab ini ya kalau nak cepat sembuh.

Set Berpantang Bersalin Pembedahan
Gambaran Stage Awal : Proses Pembedahan

Proses pembedahan ini melibatkan banyak tisu-tisu kulit pada badan ibu. Ia sangat penting dijaga selepas pembedahan. Bila dah bersalin secara ceaser atau pembedahan, tak boleh suka-suka makan set berpantang yang heavy risau menjejaskan ibu dan bayi.

Hari ini saya ingin berkongsi satu set berpantang bersalin pembedahan yang agak popular dikalangan ibu berpantang. Terutamanya ibu yang bersalin secara ceaser biasanya ibu yang bersalin secara bedah ini adalah tak di sangka.

Yela kita merancang Allah sebaik-sebaik penentu, elok nak bersalin normal kena emergency ceaser sebab baby lemas, jantung lemah, uri berbelit. Allahuakhbar, moga Allah mudahkan semuanya.

Letih ibu, selepas bersalin walaupun secara ceaser ibu pun letih juga.

Sememangnya selepas bersalin badan ibu agak letih, yela selepas berjam menjalani proses pembedahan menunggu kelahiran bayi. Badan terbaring memang akan rasa keletihan ya amat, belum ditambah kesan bius buat ibu rasa mamai walaupun bayi dah selamat keluar.

Lepas tu fikir nak nyusukan baby, ditambah sakit luka pembedahan lagi kan?

Kalau badan lemah dan tak bermaya,  macam mana ibu nak fokus untuk beri baby susu dan fokus untuk jaga luka. Semua perlukan sokongan. Makan kena jaga, Set berpantang wajib ambil untuk pastikan penghasilan susu terbaik untuk baby & fokus untuk bantu luka kering dan baik dengan cepat.

Set Berpantang Bersalin Pembedahan
Kesan Luka Pembedahan Pada Perut Ibu

Luka pembedahan memang kena jaga dengan baik terutamanya dari segi penjagaan kebersihan dan pemakanan ketika pantang. Silap makan lambat lah sembuh mak nya.

Sebab itu juga set berpantang bersalin pembedahan penting dalam senarai setiap ibu yang lepas bersalin. Mesti diambil untuk menyokong kesembuhan ibu ketika berpantang.

Banyak sangat Set Berpantang Bersalin pembedahan sekarang, ibu jangan silap pilih ya.

Ibu masih tercari-cari set berpantang bersalin pembedahan. Saya akan kongsikan satu set berpantang selepas bersalin pembedahan terbaik & pastinya selamat untuk ibu & baby walaupun baby jaundis.

Set Berpantang Bersalin Pembedahan – Selamat & Berkesan

Kenapa kena makan Set Pantang?

Sebelum itu ibu kena tahu, kenapa kita perlu ambil set berpantang. Tak boleh ke pantang tanpa makan apa-apa?

Ibu cuba faham, badan kita dah berkerja selama  9 bulan 10 hari. Banyak nutrisi dalam badan, kita dah kongsi dengan baby untuk bantu tumbesarannya dalam rahim kita. Yang pasti banyak nutrisi yang dah makin berkurang dan lopong.

Bila dah selesai proses bersalin ibu wajib topup balik segala nutrient dalam badan untuk :-

  1. Bantu badan hasilkan susu dengan baik

    – badan yang sihat dan cergas boleh menghasilkan susu ibu dengan lebih baik berbanding badan yang lemah dan tak bertenaga

  2. Bantu proses luka sembuh dengan cepat

    – proses penyembuhan luka memerlukan nutrient yang cukup untuk sembuh dengan baik seperti pengambilan Vitamin C

  3. Pastikan Badan kekal cergas & bertenaga

    – perlu badan yang cergas dan sihat walaupun dalam pantang lagi-lagi selepas bersalin ceaser sangat membantu ibu fokus dan ceria elak gila meroyan dalam pantang

pengedar shaklee segambut

Set Berpantang Bersalin Pembedahan Shaklee – Bantu Sembuhkan Luka Dengan Cepat

Set Berpantang Shaklee untuk bersalin secara pembedahan atau ceaser ini sangat bagus dan membantu dalam menyembuhkan luka bersalin dengan cepat. Dah ramai yang beri testimoni berkesan, mari saya kongsikan kelebihan setiap produk dalam Set Berpantang Pembedahan Shaklee yang boleh membantu ibu.

Set Berpantang Bersalin Pembedahan

 

E-Soy Protein

  • ESP ialah susu soya yang membekalkan sumber protein lengkap dengan 9 Asid Amino yang badan tak boleh hasilkan & penting untuk badan kita
  • Ia membekalkan sumber tenaga yang berpanjangan untuk ibu sepanjang waktu berpantang
  • Membantu memekatkan susu ibu, ibu tahu susu yang pekat buat baby cepat rasa kenyang
  • Membantu merangsang penghasilan susu yang banyak

Sustained Release Vita-C

  • Membekalkan Vitamin C yang membantu membaikpulih luka pembedahan dengan cepat
  • Vitamin C membantu merangsang penghasilan Kolagen juga untuk cantikkan bekas pembedahan
  • Vitamin C Shaklee datang dengan konsep (sustained-release) iaitu vitamin dirembeskan secara peringkat jadi tak membazir dibuang begitu saja melalui air kencing
  • Ia juga membantu meningkatkan sistem imun ibu & baby, vitamin C yang baik disalurkan melalui susu ibu

Vita-Lea

  • Membekalkan 23 jenis vitamin & mineral untuk ibu topup balik segala nutrisi yang hilang ketika hamil
  • Mengandungi zat besi yang membantu penghasilan sel darah merah bagi menggantikan darah yang hilang selepas bersalin & sepanjang waktu pantang
  • Ibu yang sering kelitahan letih dan tidak bermaya ketika berpantang menandakan ia kekurangan vitamin & zat besi untuk bantu penghasilan darah, kena take note ni

pengedar shaklee segambut

B-Complex

  • Membekalkan Vitamin B berserta asid folik yang diperlukan ketika berpantang & menyusu juga
  • Ia membantu memberi ketenangan & mengelakkan ibu dari stress dan meroyan ketika berpantang
  • Ia juga membantu dalam penghasilan sel darah merah yang sihat untuk kelangsungan kesihatan badan ibu

Ostematrix

  • Membekalkan sumber kalsium untuk ibu & baby
  • Membantu menguatkan tulang & gigi
  • Kalsium sangat diperlukan oleh ibu selepas bersalin bagi bantu topup balik kaslium yang di kongsi bersama baby untuk membantu pembinaan tulang bayi yang kuat
  • Ia membantu menangani & mengurangkan kekejangan otot dan kebas padakaki & tangan

Vivix

  • Vivix mengandungi resveretrol bertindak dengan anti oksidan yang tinggi bagi membantu penyembuhan luka pembedahan selepas bersalin dengan cepat
  • Ia juga membantu dalam membaikpulih semula sel sel hingga ke peringkat DNA
  • Ia membantu penghasilan semula sel yang sihat, sebab tu ramai ibu bersalin secara pembedahan ambil vivix beri kesan positif lagi lagi pada luka memang cepat sembuh kerana ia bantu baiki sel
  • Vivix juga membantu membekalkan tenaga buat ibu dalam pantang, kerana ia membantu membekalkan tenaga hingga ke penjana tenaga yang dipanggil mitochondria 
  • Ia membantu melambatkan proses penuaan dalam badan ibu, untuk ibu yang lepas bersalin ada masalah kulit kusam & tidak bermaya juga akan bertambah seri dengan pengambilan vivix

pengedar shaklee segambut

Testimoni Set Berpantang Bersalin Secara Pembedahan

 Set Berpantang Bersalin Pembedahan

Testimoni 1

Puan Halima

“Kakak cakap tempat czer dah kering, tak macam anak no.3 dulu. Susu pun melimpah-limpah waktu berpantang”

 

Set Berpantang Bersalin Pembedahan 3

Testimoni 2

Puan Shima

“saya amalkan full set berpantang + vivix anak kedua ni lahir jarak dekat memang tak cukup tidur. Sebab bila baby tidur ummi tak boleh tidur layan yang sulung.

Tapi alhamdulillah badan bertenaga, luk ajahitan pun cepat tanggal, rahi, cepat kecut. Susu pun alhamdulillah meriah, sebelum masuk kerja dah penuh freezer. Kesimpulannya berpantang dengan full set pantang +vivix sangat awesome”

Ibu berminat nak cuba Set Berpantang Bersalin Pembedahan Shaklee boleh hubungi saya.

pengedar shaklee segambut

Bagaimana nak dapatkan Set Berpantang Shaklee ?

Sekiranya, anda ingin mendapatkan Vitamin Shaklee, saya adalah Wakil dan Pengedar Shaklee yang bertauliah di Kuala Lumpur. Dengan memberikan konsultasi yang terbaik untuk anda bagi sama-sama meningkatkan kesihatan menjadi lebih baik. Memberikan yang terbaik demi yang terbaik. Pos ke Seluruh Malaysia & Sabah/Sarawak.

shaklee-segambut

Sebarang pertanyaan boleh hubungi saya dimaklumat berikut:-
Nama : Sofea Effendi
ID Shaklee : 1098878
Email : sofeeaeffendi@gmail.com
Whatssapp : 018-2887259

*produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit

3 thoughts on “Set Berpantang Bersalin Pembedahan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge