Select Page

Rambut Penuh Dilantai? Arghh Stressnya Rambut Gugur Lagi!

Mengalami masalah rambut gugur adalah hal selalu dipandang ringan oleh segelintir daripada kita, sehinggakan dah botak baru lah kelam kabut cari cara untuk mengatasinya. Adakah anda ada masalah sama seperti ini?

Jika ya jom cari tahu apa sebenarnya punca masalah rambut gugur ni, sampaikan rumah merat-rata rambut kita je. 

Punca Rambut Gugur

1. Penyalahgunaan Syampoo & Terapi Rambut

Dalam pemilihan perapi atau syampoo yang salah boleh meyumbang kerosakan pada kulit kepala yang boleh menyebabkan keguguran rambut.

2. Penjagaan Yang Tidak Baik

Penjagaan yang tidak rapi atau baik seperti tidak mencuci rambut setiap hari, menggunakan jenis sikat rambut yang sempit menyebabkan tarikan pada rambut. Ini juga menjadi salah satu punca rambut gugur.

3. Gaya Hidup Tidak Seimbang

Gaya hidup tidak seimbang seperti pengambilan makanan yang tak seimbang boleh menyumbang kepada risiko rambut gugur. Hal ini kerana badan kekurangan sumber nutrisi lengkap dengan baik.

Gaya Hidup yang tidak sihat tak bersenam juga boleh mendorong kepada rambut gugur yang berterusan.

4. Perubahan & Ketidakseimbangan Hormon

Perubahan Hormon atau Hormon yang tak seimbang  juga antara salah satu punca rambut gugur. Hal ini boleh terjadi pada lelaki atau perempuan.

5. Wanita Bersalin & Menyusu

Mitos rambut gugur ibu selepas bersalin dan menyusu sebab anak main liur hanyalah mitos semata. Sebenarnya rambut gugur yang dialami oleh ibu selepas bersalin dan menyusu adalah kerana ibu banyak kehilangam nutrisi semasa hamil dan bersalin. Oleh itu ini menjadi punca rambut gugur.

Anda ada masalah sama seperti ini? Nak kan jalan penyelesaian. Hubungi Saya Sekarang 

Vitamin Untuk Rambut Gugur Hubungi 0182887259