Khasiat & Kelebihan Tonik Ajaib Vivix Shaklee | Diary Safiyah

Assalamualaikum.w.b.t

Apa khabar semua? Sihat? Alhamdulillah. Hari ni sofea nak kongsikan pada semua tentang Khasiat dan Kelebihan Vivix Shaklee.

Tonik Ajaib Vivix Shaklee adalah sirap pekat yang berwarna merah yang dihasilkan daripada 4 ramuan semulajadi yang berkualiti tinggi.

Vivix Shaklee merupakan suplemen anti-penuaan yang terbaik didunia. Sehingga ke hari ini kira-kira lebih daripada 1 juta botol Vivix telah pun terjual. Ini sahaja dah menunjukkan yang Vivix Shaklee memang terbaik untuk kesihatan semua.

Terdapat banyak manfaat dan kebaikan tonik ajaib ini. Yang pasti semua orang sukakannya dan mengagumi kehebatannya.

4 Ramuan Utama Vivix :

 1. Polygonum Cuspidatum
 2. Anggur Muscadine
 3. Eldeberi Eropah
 4. Lobak Ungu

Selain daripada 4 ramuan utama ni, Vivix Shaklee juga mengandungi Resveratrol dan 15 Polifenol. Kuasa keberkesanan Vivix adalah 10 kali ganda lebih hebat daripada resveratrol sahaja.

Antara kita masih ada yang tak tahu apa resveratrol ni kan. Apa itu Resveratrol? Resveratrol adalah agen anti-penuaan yang paling kuat dari alam semulajadi. Jadi ia 100% semulajadi.

Vivix sangat terkenal dengan kehebatannya dalam membantu melambatkan proses penuaan secara selular. Denga cara melalui 4 mekanisma Penuaan pada Tahap Selular. Antaranya ialah :-

 1. Melindungi dan menbaiki Kerosakan DNA

Untuk pengaetahuan kita, setiap hari sel tubuh akan diserang oleh hampir 1 juta serangan yang boleh merosakkan DNA. Jadi dengan Vivix ia membantu melindungi & memperbaiki selular DNA.

2.    Memberi impak positif kepada pengawalan genetik

Pengawalan Genetik akan menyumbang kepada kemerosotan umur pada tahap sellular. Jadi Vivix akan mengaktifkan 1 pengawalan genetik utama yang akan menolong melambatkan penuaan tahap sellular.

3.   Menggalakkan pembentukkan baru mitochondria

Seperti yang kita tahu, Mitochondria didalam sel akan menghasilkan tenaga yang diperlukan oleh tubuh badan kita. Bila kecekapan mitochondria merosot fungsi sel dalam tubuh pun akan merosot.

Jadi dengan Vivix ia  akan menggalakkan biogenesis atau pembentukan baru mitochondria untuk tingkatkan tenaga di dalam sel tubuh kita.

4.   Melambatkan pembentukkan Protein AGE

Penimbunan Protein AGE yang berlebihan akan mengakibatkan kerosakan tahap sellular dan menganggu kekuatan sel dan jangka masa hidupnya.

Akan tetapi dengan kehadiran resveratrol didalam Vivix akan membantu melambatkan pembentukan protin AGE. Kerana kuasanya adalah 10 kali lebih kuat untuk melambatkan pembentukkannya.

15 Kelebihan Vivix Shaklee

 • Merendahkan Tekanan Darah Tinggi
 • Meningkatkan Daya Tenaga
 • Meningkatkan Pengeluaran Sperma
 • Anti – Inflamasi
 • Anti – Kanser
 • Merendahkan Tahap Kolesterol
 • Mengurangkan sakit Artritis
 • Meningkatkan Daya Ingatan
 • Menghalang Kejadian Tumor
 • Memperbaiki Mutasi Sel
 • Meningkatkan Pengeluaran Sperma
 • Memutihkan & mengurangkan pigmentasi kulit
 • Mengurangkan Kedutan Halus
 • Mengurangkan Bintik Penuaan
 • Memperbaiki Tekstur Kulit Lebih Cerah & Sekata

Kini, ternyata keberkesanan Vivix terbukti oleh setiap penggunanya sendiri yang mempunyai pelbagai jenis masalah kesihatan.

Selain itu, Vivix juga terbukti berkesan untuk mengatasi masalah orang yang hendak berhenti merokok. Jom kita tengok beberapa testimoni pengguna Vivix yang dah berjaya mengatasi setiap masalah kesihatan yang dialami oleh mereka.

Testimoni 1

Testimoni 2

Testimoni 3

Testimoni 4

Kesihatan tubuh badan adalah sangat bernilai. Bila badan sakit kita akan rasa yang kesihatan itu adalah sangat berharga kan. Wang ringgit dan harta dah tak ada nilai kalau kita sakit. Jadi untuk semua jagalah kesihatan daripada sekarang. Mencegah itu lebih baik daripada merawat. Jadikan Vivix pilihan utama kita untuk mendapatkan kesihatan yang optimum.

Bagaimana untuk dapatkannya?

Boleh hubungi saya di talian yang berikut atau terus klik gambar dibawah untuk pembelian secara terus menggunakan kad debit atau credit anda  😉

Sekiranya, anda ingin mendapatkan Vivix Shaklee , saya adalah Wakil dan Pengedar Shaklee yang bertauliah di Kuala Lumpur. Dengan memberikan konsultasi yang terbaik untuk anda bagi sama-sama meningkatkan kesihatan tubuh badan kita. Memberikan yang terbaik demi yang terbaik.

Sebarang pertanyaan boleh hubungi saya dimaklumat berikut:-

Nama : Sofea Effendi

ID Shaklee : 1098878

Email : dsafiyahh@gmail.com

Whatssapp/Phone/Telegram : 018-2887259

*produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.