DTX-Complex | Diarysafiyah

DTX Complex Shaklee

Ia merupakan satu gabungan Shaklee yang unik dimana formula ini mengandungi estrak benih milk thistle yang pernah dibuktikan dalam satu kajian bahawa ia menyokong keupayaan badan untuk membentuk protein-protein yang diperlukan untuk pembentukan semula sel-sel hati dan tonik hati serta membersihkan hati. Formulanya mengandungi Cendawan Chinensis yang mempunyai Reishi dan Schizandra Dandelion, kunyit dan Artichoke untuk membantu memelihara aliran hempedu.

Fungsi Hati

1. Rembesan Hempedu

  • Cecair hempedu disimpan didalam pundi hempedu dan dikeluarkan apabila berlangsungnya proses penghadaman. Hempedu diperlukan untuk memproses dan mencernakan lemak. Selepas itu, hempedu akan memecahkan lemak kepada sebatian yang lebih kecil (small globule). Hempedu membantu dalam pencernaan dan penyerapan vitamin larut lemak seperti vitamin A,D,E dan K serta membantu mengasimilasikan kalsium. Fungsi lain hempedu juga ialah menukarkan beta-karotena kepada Vitamin A.

2. Bertindak sebagai Detoksifikasi

  • Metabolisma protein dan penapaian bakteria makanan dalam usus menghasilkan ammonia yang kemudian didetoksifikasi oleh hati. Hati akan mengawal metabolisma protein. Untuk mendetoksifikasi ammonia ini hati akan menggabungkan bahan-bahan toksik termasuk sisa metabolik, sisa racun serangga, dadah, alkohol dan bahan kimia bergabung bersama-sama dengan bahan yang bukan toksin. Bahan-bahan ini kemudiannya akan dikumuhkan dari buah pinggang. Oleh itu, dalam usaha kita mempunyai fungsi hati dan tonik hati yang baik dan sihat, fungsi buah pinggang jugalah dalam keadaan yang terbaik.

3. Mengawal Paras Gula Dalam Darah

  • Hati akan menukarkan tiroksina, iaitu hormon tiriod ke dalam bentuk yang lebih aktif. Penukaran yang tidak mencukupi oleh hati boleh menyebabkan hipotirodiesme. Hati mewujudkan Glukosa Tolerancy Factor (GTF) dari kromium dan glutation. GTF diperlukan oleh insulin untuk mengawal paras gula dalam darah dengan betul. Gula yang berlebihan akan disimpan didalam badan sebagai glikogen, dan kemudian ditukar semula kepada gula apabila diperlukan untuk menghasilakan tenaga. Hati juga memecahkan hormon seperti estrogen, andrenalin dan insulin.

4. Penting dalam Metabolisma Lemak

  • Hati penting dalam mensintesis asid lemak dari asid amino dan gula, iaitu ketika pengeluaran kolesterol, lipoprotein dan phospolipid dan ketika pengoksidaan lemak untuk menghasilkan tenaga. Dalam hati makanan yang berlebihan akan ditukarkan kepada lemak. Kemudian ia akan diangkut ke tisu lemak badan unutk penyimpanan.

Fakta Nutrisi Setiap Hidangan

Bilangan Saiz Setiap Botol 

90 biji dalam 1 botol

Jadual Makan

Makan 3 biji sehari. Keberkesanannya dapat dilihat selepas 3 minggu

Tidak digalakkan untuk ibu menyusu & ibu mengandung

Tiada perasa, pewarna dan pemanis tiruan atau bahan pengawet tambahan.

Sekiranya, anda juga ingin mencuba produk kesihatan Shaklee seperti diatas , saya adalah Wakil dan Pengedar Shaklee yang bertauliah di Kuala Lumpur. Dengan memberikan konsultasi yang terbaik untuk anda bagi sama-sama meningkatkan kesihatan kita. Demi yang terbaik.

Sebarang pertanyaan boleh hubungi saya dimaklumat berikut:-

Nama : Sofea Effendi

ID Shaklee : 1098878

Email : dsafiyahh@gmail.com

Whatssapp/Phone/Telegram : 018-2887259

*produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.