4 Cara Hilangkan Bekas Jerawat Dengan Berkesan – Diarysafiyah

Masalah jerawat dan bekas jerawat adalah masalah yang mampu menghantui semua orang. Sama juga seperti Sofea. Sofea pernah mengalami masalah ini.

Bila jerawat dah kecut, bekas nya pulak membawa masalah pada kita. Huhu stress kan tapi percayalah bekas jerawat boleh hilang dengan beberapa cara yang boleh kita cuba

Sofea kongsikan atas pengalaman Sofea sendiri ya. Moga cara menghilangkan jerawat kali ini dapat membantu anda semua

“Cara Menghilangkan Bekas Jerawat”

1. Skrub

Untuk mendapatkan kulit yang bersih dan sihat biasanya kita amalkan skrub wajah 2-3 kali seminggu kan. Selain itu skrub juga merupakan antara salah satu cara menghilangkan bekas jerawat. Ia juga membantu menyingkirkan sel sel kulit mati di permukaan kulit wajah kita.

Cuba skrub wajah 2 kali seminggu dengan konsisten parut atau bekas jerawat akan lebih cepat hilang dan pudar.

2. Vitamin C

Vitamin C sangat terkenal dengan kecantikan. Kerana vitamin C merupakan salah satu vitamin yang membantu menghasilkan kolagen secara semulajadi. Bila lapisan sel kulit cukup kolagen segala parut atau bekas jerawat akan lebih mudah hilang.

Jadi tingkatkan pengambilan Vitamin C untuk membantu menghilangkan bekas bekas jerawat. Ambil Vitamin C yang mempunyai kadar penyerapan secara berperingkat agar lebih cepat dan berkesan dalam menghilangkan & memudarkan bekas jerawat.

Vitamin C yang mempunyai kadar penyerapan secara berperingkat atau Sustained Release ialah SR Vitamin C Shaklee. Sangat recomended.

3. Masker

Lakukan masker 2 kali seminggu. Pakai masker whitening kerana ia mampu menghilangkan bekas jerawat dengan lebih efektif.

Tengok dulu bahan-bahan masker tersebut agar dapat membantu memudarkan bekas jerawat dengan lebih cepat.

4. Pengambilan Protein

Sel terbentuk daripada sumber protein. Pengambilan protein yang mencukupi mampu menghilangkan bekas jerawat dengan efektif. Protein umpama sumber makanan bila kita makan kita kenyang.

Begitu dengan protein, bila kita bekalkan protein yang mencukupi untuk sel kulit kita ia akan lebih sihat dan mudah membantu mempercepatkan masalah bekas jerawat hilang.

Dekat 2 Tahun Sofea mengamalkan pengambilan Set Cantik Shaklee iaitu pengambilan ESP Shaklee & SR Vitamin C

Ini lah hasilnya sangat memuaskan.

Jika anda mempunyai masalah sama seperi Sofea boleh cuba cara hilangkan bekas jerawat yang Sofea amalkan hingga ke hari ini. Sangat efektif.

Ataupun jika nak cuba Set Cantik Shaklee boleh hubungi Sofea juga. Siap konsultasi percuma berdasarkan pengalaman sendiri.

Bagaimana untuk dapatkannya?

Sekiranya, anda ingin mendapatkan Produk Shaklee, saya adalah Wakil dan Pengedar Shaklee yang bertauliah di Kuala Lumpur. Dengan memberikan konsultasi yang terbaik untuk anda bagi sama-sama meningkatkan kesihatan. Memberikan yang terbaik demi yang terbaik.

Sebarang pertanyaan boleh hubungi saya dimaklumat berikut:-

Nama : Sofea Effendi

ID Shaklee : 1098878

Email : dsafiyahh@gmail.com
Whatssapp/Phone/Telegram : 018-2887259