Dengan keadaan ekonomi pada hari ini, ramai yang mengambil keputusa untuk berbisnes. Tetapi nak berbisnes ni perlu ada Ilmu.

Sebelum mula berbisnes banyak benda kita perlu teliti supaya tak terjatuh begitu dalam atau terjerumus ke jalan yang sesat.

Ada beberapa tips yang saya nak kongsi, untuk yang baru baru rasa nak cuba berbisnes.

7 Tips Memilih Bisnes Full atau Part Time

1. Teliti Produk

Pastikan produk selamat, selesa & sesuai untuk target customer kita dan high demand

2. Pastikan kita dah Bersedia

Pastikan kita dah sedia nak buat bisnes tak nak sekadar cuba cuba lepas tu give up terus tak jadi. Kan rugi

3. Cari Mentor

Dalam bisnes ni ramai sifu sifu yang boleh guide kita ke jalan yang kita nak capai tu. yang penting cari mentor yang berpengalaman

4. Belajar & Cari Ilmu Marketing in Business

Untuk yang baru baru tak perlu risau nak invest duit ribu ribu pergi seminar, kena ukur badan kita sendiri. Ilmu marketing sekarang ramai sifu yang share tinggal rajin atau tak je nak cari

5. Cari Support Group

Dalam bisnes bila ada support group kita akan lebih bersemangat untuk buat lagi lagi dan lagi. Selain dapat berkongsi ilmu, support group antara tunjang anda berjaya capai apa yang anda tak fikir pun akan capai

6. Jangan Mudah Putus Asa

Bila dah berkecimpung dalam dunia bisnes jangan cepat putus asa. Jatuh bangun adalah hal biasa, kita yang perlu jaga bisnes kita untuk teruskan melangkah kehadapan

7. Yakin & Percaya dengan Allah

9/10 rezeki adalah dari perniagaan, jangan takut untuk berniaga. Usaha, dan letakkan keyakinan pada Allah berdoa semoga Allah mudahkan jalan & lancarkan rezeki kita

Ni sikit je nanti Sofea share lagi, bila dah jumpa semua ni anda dah boleh start engine untuk teruskan melangkah

Semua orang bermula dari “zero” tapi one day you can be a hero 💪🏻

Macam tu juga lah anak anak bisnes dalam team SEG. Yang mula mula tak ada basic bisnes katanya makin berani & berjaya timbulkan bakat masing/masing.

Semua semangat berkongsi ilmu & saling membantu

Dalam Shaklee hanya bermodalkan RM 68.90 sahaja untuk anda mulakan bisnes anda. Leburkan modal masa, tenaga & kesungguhan anda

Anda pasti akan capai apa yang anda mahu. Dalam dunia ni tak ada yang tak mustahil 😇 Bila kita berusaha

Nak Join Bisnes Shaklee dengan Team SEG & super group Team Cergas yang ohsem?

Meh whatsapp Sofea, kami bantu siapa yang betul betul nak side income. Jana pendapatan 4-5 angka sebulan? Hubungi saya sekarang !

upline-shaklee-cara-buat-bisnes-shaklee-online-mentor-bisnes-shaklee-pengedar-shaklee-segambut-montkiara-kualalumpur