Multivitamin Terbaik Untuk Perkembangan Pesat Kanak-Kanak

Assalamualaikum.w.b.t

Buat semua pembaca tersayang, terima kasih sebab sudi singgah di blog saya. Pada hari ini sofea nak kongsikan beberapa info dan kelebihan tentang satu produk yang digemari oleh kebanyakkan anak-anak kita. Iaitu Multivitamin Vita-Lea For Children.

Multivitamin Untuk Anak-Anak

Cuba kita perhatikan pemakanan anak-anak pada hari ini? Adakah ianya sihat? Dan adakah ianya menjamin pembekalan nutrisi yang cukup untuk anak-anak kita?

Berdasarkan pemerhatian pada hari ini, makanan segera adalah antara makanan kegemaran anak-anak pada hari ini. Makanan segera adalah makanan yang kurang sihat. Tak kira lah untuk anak-anak atau orang dewasa.
Jadi bagi memastikan keperluan nutrisi penting cukup untuk perkembangan anak-anak ibu bapa harus prihatin dengan setiap makanan yang dibekalkan setiap hari. Atau bekalkan setiap hari mereka dengan multivitamin yang terbaik.

Multivitamin Terbaik

Pada masa kini ibu bapa dah tak perlu risau lagi dengan kekurangan nutrisi untuk perkembangan anak-anak. Kerana Shaklee telah mengeluarkan satu produk Multivitamin terbaik untuk kanak-kanak. Iaitu Vita-Lea For Children.

Multivitamin Vita-Lea For Children

vitalea-for-children-shaklee

 

Vita-Lea For Children merupakan Multivitamin yang mengandungi 18 jenis vitamin dan mineral perlu. Yang terdiri daripada 100% vitamin A, C, D dan E serta kesemua 8 Vitamin B.

Formula yang diperbaharui datang dengan rasa anggur semulajadi dan bebas gluten. Ia juga menggunakan pemanis semulajadi yang tidak akan merosakkan gigi kanak-kanak iaitu xylitol.

Perbandingan Multivitamin Shaklee

vita-lea-for-children-shaklee

 


Sesuai Untuk Umur Berapa?

Multivitamin Shaklee sesuai untuk kanak-kanak yang berumur 4 hingga 12 tahun. Amat sesuai untuk bekalan tumbesaran mereka. Sesuai dengan kelasakan mereka nutrisi yang mencukupi amat diperlukan bagi menjamin tumbesaran yang sihat dan baik.

 

kelebihan-vita-lea-for-children

 

 

Hanya dengan 1 tablet Vita-Lea For Children mampu membekalkan nutrisi yg sama dengan 3-4 kali ganda hidangan harian. Banyak kan? Kalau ikutkan nak makan hidangan tu semua mahu senak perut anak-anak kita.

Jadi sekarang tak perlu risau lagi. Bekalkan mereka dengan Vita-Lea for Children sahaja. Senang lagi berkhasiat.

Bagaimana Untuk Dapatkannya?

Sekiranya, anda ingin mendapatkan Vita-Lea For Children seperti di atas , saya adalah Wakil dan Pengedar Shaklee yang bertauliah di Kuala Lumpur. Dengan memberikan konsultasi yang terbaik untuk anda bagi sama-sama meningkatkan kesihatan tubuh badan kita. Memberikan yang terbaik demi yang terbaik.

Sebarang pertanyaan boleh hubungi saya dimaklumat berikut:-

Nama : Sofea Effendi

ID Shaklee : 1098878Email : dsafiyahh@gmail.com

Whatssapp/Phone/Telegram : 018-2887259

*produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

Vita-Lea for Children

Vita-Lea® for Children

 

Vita-Lea-for-Children-Nutrisi-Untuk-Anak-Anak

Vita-Lea for Children

 

Formula serba baharu ini dicipta berteraskan kajian sains pemakanan yang telah dijalankan lebih 100 tahun serta bersandarkan paduan kepakaran para pakar pemakanan dan saintis penyelidik Shaklee. Ia mengandungi mikronutrien berspektrum luas.

Vita-Lea for Children membekalkan 18  Vitamin dan Mineral penting untuk pertumbuhan dan perkembangan normal kanak-kanak.

Ia dirumus dengan pemanis asli xylitol yang tidak akan menyebabkan kaviti atau kerosakan pada gigi kanak-kanak. Dengan kehadiran perisa anggur yang enak, sedap dikunyah dan pasti digemari oleh kanak-kanak dengan rasa manis yang suka dengan manisan.

Vita-Lea for Children sangat baik dan bagus untuk perkembangan kanak-kanak. Kerana ia dihasilkan padat dengan Vitamin dan Mineral semulajadi. Antara Vitamin dan Mineral yang terkandung didalamnya ialah :-

Vitamin A

  • Vitamin A membantu kanak-kanak membesar dengan gusi, gigi dan kulit yang kuat dan sihat

Vitamin C

  • Membantu menyihatkan gigi, gusi yang kuat dan meningkatkan sistem imun badan kanak-kanak dari mudah terkena sebarang jangkitan bakteria atau virus

Vitamin B6

  • Vitamin B6 membantu dan menyokong penghasilan tenaga agar kanak-kanak lebih sihat dan aktif sewaktu perkembangannya

Calcium & Vitamin D

  • Kalsium dan Vitamin D yang dibekalkan membantu kanak-kanak membesar dengan tulang yang kuat dan sihat

Zat Besi (Iron)

  • Kehadiran Iron membantu menggalakkan penghasilan darah merah yang sihat dan baik

Iodine

  • Iodine membantu dan menyokong penghasilan hormon yang penting untuk perkembangan tubuh badan dengan baik dan sempurna

Magnesium

  • Dengan kehadiran Magnesium ia membantu dalam penyerapan kalsium dengan lebih baik dan sekaligus membantu menyihatkan dan menguatkan tulang kanak-kanak

Zinc

  • Zink adalah mineral penting yang membantu menguatkan ketahanan tubuh dan mempercepatkan pemulihan seperti luka yang dialami oleh kanak-kanak yang mula menerokai alam sekelilingnya

 

Vitamin dan mineral yang dibekalkan sangat penting untuk tubuh badan anak-anak kita bagi menjamin perkembangan dan pertumbuhan yang sihat dan baik. Eh sedap pulak tu taw mesti anak-anak suka. Bekalkan yang terbaik untuk anak-anak itu pilihan kita.

 

Fakta Nutrisi Setiap Hidangan

Bilangan Setiap Botol

60 biji tablet setiap 1 botol

Cara Makan Vita-Lea for Children

Untuk Kesihatan yang baik : Berikan 1 biji sekali sehari selepas makan

 

Tiada perasa tiruan, pemanis, pewarna dan bahan pengawet tambahan.

 

VITA LEA FOR CHILDREN-NUTRISI LENGKAP UNTUK ANAK-ANAK

 

Sekiranya, anda ingin mencuba produk kesihatan Shaklee seperti diatas , saya adalah Wakil dan Pengedar Shaklee yang bertauliah di Kuala Lumpur. Dengan memberikan konsultasi yang terbaik untuk anda bagi sama-sama meningkatkan kesihatan kita. Demi yang terbaik.

Sebarang pertanyaan boleh hubungi saya dimaklumat berikut:-

Nama : Sofea Effendi

ID Shaklee : 1098878

Email : dsafiyahh@gmail.com

Whatssapp/Phone/Telegram : 018-2887259

*produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.