Produk Kurus Terbaik Shaklee

Nak kurus nak kurus, esok lah diet. Esok esok dan esok. Tapi tak tercapai pun nak dietnya. Siapa yang macam ni? Sampai bila la tak kan kurus ??

Berat berlebihan? Baju semua tak muat ? Orang tegur nampak berisi. Stress kan?

Jangan risau. Shaklee ada penyelesaiannya. Dengan Set Kurus Shaklee impian anda akan tercapai. Nak kurus? Nak selim? Nak turunkan berat? Nak pakai baju lama?

Produk kurus

Produk Kurus Terbaik

Alfalfa Complex

Alfalfa merupakan raja segala tumbuhan. Daun alfalfa sangat terkenal dengan sifatnya yang semulajadi yang mampu menjadi bahan utama detoksifikasi.

Alfalfa Untuk Kurus

? Membersihkan usus
? Menyingkirkan lemak & kolesterol
? Membantu masalah pencernaan
? Membersihkan hati, kolon dan darah
? Membantu menyingkirkan toksin dalam badan
? Mengandungi Saponin iaitu span yang bertindak sebagai serat yang menyerap kolesterol
Lecithin Shaklee

Lecithin adalah soya lecithin yang membantu memecah dan membakar lemak untuk kurus.

Lecithin Untuk Kurus

? Memecah & Membakar Lemak
? Menghalang enapan lemak
? Meringankan sembelit & meleraikan toksin (bahan buangan) dalam usus
? Mengaktifkan metabolism sel
? Mencantikkan kulit & otot
? Pengambilan yang konsisten membantu proses penurunan berat badan lebih cepat

Set kurus shaklee

Selain daripada pengambilan Set Kurus Shaklee ini. Selitkan juga pemakanan yang seimbang dan senaman.

Pemakan Seimbang Mengikut Sistem Piramid Makanan

Piramid makanan

Bersenam itu lebih sihat

Bersenam untuk kurus

Saya adalah Wakil dan Pengedar Shaklee yang bertauliah di Kuala Lumpur. Dengan memberikan konsultasi yang terbaik untuk anda bagi sama-sama meningkatkan kesihatan kita. Demi yang terbaik.

Sebarang pertanyaan boleh hubungi saya dimaklumat berikut:-

Nama : Sofea Effendi
ID Shaklee : 1098878
Email : dsafiyahh@gmail.com
Whatssapp/Phone/Telegram : 018-2887259

5 Tips Bagaimana Nak Kurus

Gemuk atau istilah sopannya badan berisi adalah fizikal yang tidak sihat. Badan berisi bukan orang hamil ya, badan berisi lemak lemak yang degil.

Sekarang kalau kita tengok ramai yang alhamdulillah sedar bahawa gemuk itu sangat bahaya untuk kesihatan dan tak cantik atau segak dari segi fizikalnya.

Anda pernah berada di situasi gemuk atau BMI lebih dari paras normal. Pernah tak rasa bila buat apa-apa aktiviti mesti terasa cepat penat, letih, lelah jadi malas nak buat kerja. Betul tak?

Jadi untuk solusi masalah masalah tersebut cuba turunkan berat badan kita. Sofea kongsikan beberapa tips bagaimana untuk kurus dan dapatkan bentuk badan dan berat yang ideal. Baru la segak cantik bergaya nanti kan ?

5 Tips Bagaimana Nak Kurus

1. Pengambilan Makanan yang Seimbang

Amalkan pengambilan makanan yang seimbang mengikut pyramid makanan. Seimbang apa yang kita makan, cuba tengok balik jadual piramid makanan tu. Mana yang perlu kita makan banyak dan mana yang sedikit.

Banyakkan mengambil buah-buahan sayur-sayuran bagi membantu anda untuk kurus.

2. Bersenam

Lakukan senaman sekurang-kurangnya 15-20 sehari. Tak kira lah berat kita berapa untuk kurus pastikan kita bersenam. Banyak senaman yang kita boleh buat dirumah. Nanti boleh bukak YouTube untuk tengok y.

3. Jaga Portion Makan

Jaga Portion adalah sangat penting. Beberapa bulan yang lepas Sofea ada ikut Program untuk kurus. Mereka utamakan kita dalam penjagaan portion.

Memang mudah nak kurus, makan still 6 kali sehari tapi kita kurangkan portion. 6 kali sehari masih boleh kurus ok.

4. NO Junk Food

Siapa nak kurus kena buang semua tabiat pemakanan Junk Food. Haramkan Junk Food macam Mc Donalds, KFC, Pizza dan apa-apa makanan segera tu.

“Junk Food” atau makanan segera ni la yang menjadi punca utama kegemukan. Jadi nak kurus katakan TIDAK pada “Junk Food” ok.

5. Suplemen Tambahan

Bila pemakanan dah jaga, bersenam dah jadi rutin, makanan segera pun dah tak makan makin mudah kita untuk mencapai sasaran kita untuk kurus.

Bantu lagi dengan pengambilan suplemen, lagi cepat dan mudah. Di samping kita makan suplemen untuk kurus dalam masa yang sama suplemen tambahan yang kita makan akan membantu membekalkan nutrisi yang perlu untuk badan kita.

Contoh dengan pengambilan agen detox seperti Alfalfa Complex ia membantu dalam mendetoks seluruh badan. Bila badan dah detoks dan bersih dari segala toksin badan kita akan menjadi lebih ringan dan lebih mudah untuk kurus.

Pengenalan Set Bajet Kurus dari Shaklee ini sangat best untuk kita yang dalam usaha nak kurus. Buat semua tips di atas dan bantu dengan pengambilan suplemen.

Lagi mudah dan cepat kita kurus kan. Tapi pastikan suplemen yang selamat dimakan seperti Shaklee ye jangan kita stress nak kurus sampai makan suplemen atau ubat yang salah. Ia akan lebih memudaratkan tubuh badan kita.

Set kurus shaklee

Set Bajet Kurus Shaklee

Alfalfa Complex – Merupakan raja kepada segala tumbuhan. Ia membantu dalam proses mendetoks seluruh badan kita.

Lecithin – Merupakan agen yang mampu mengelmusify lemak.

Bagaimana untuk dapatkannya?

Sekiranya, anda ingin mendapatkan Produk Shaklee, saya adalah Wakil dan Pengedar Shaklee yang bertauliah di Kuala Lumpur. Dengan memberikan konsultasi yang terbaik untuk anda bagi sama-sama meningkatkan kesihatan. Memberikan yang terbaik demi yang terbaik.

Sebarang pertanyaan boleh hubungi saya dimaklumat berikut:-

Nama : Sofea Effendi

ID Shaklee : 1098878

Email : dsafiyahh@gmail.com
Whatssapp/Phone/Telegram : 018-2887259

Alfalfa Complex

Alfalfa Complex Shaklee

Alfalfa Complex

Alfalfa Complex merupakan Formula Shaklee Signature yang pada asalnya dibangunkan oleh Dr Shaklee dalam tahun 1950 an.

Alfalfa dikenali sebagai Raja segala tumbuhan. Ini kerana ia merupakan pusat pengumpulan segala nutrien. Akar tunjangnya yang mengunjur sedalam enam meter kebawah mampu menyerap pelbagai zat dan mineral daripada mendapan di dalam tanah.

Daun Alfalfa dari Shaklee dituai apabila ia telah mencapai tahap kematangan mutlak. Kerana daun Alfalfa yang telah matang ia kaya dengan klorofil . Shaklee hanya menggunakan Alfalfa yang terbaik yang diperbuat secara organik di California, ia kaya dengan zat besi dengan pelbagai jenis zat. Termasuk kalsium, fosforus, magnesium serta klorofil, bioflavanoid, pelbagai mineral surih dan juga vitamin.

Alfalfa Complex adalah :-

  • Tumbuhan yang sangat kaya dengan pelbagai nutrisi
  • Bebas daripada pestisid, herbasid dan bahan bebas kimia
  • Digelar “jamu moden” kerana ia juga boleh dicampur ke dalam air sebagai minuman semulajadi
  • Keseluruhan proses dijalankan dengan pengawasan Shaklee yang sangat ketat & teliti

Manfaat Utama Alfalfa Complex

  • Mencuci Hati, Darah & Usus

Ia merupakan makanan yang sangat beralkali yang mampu mengembalikan kenormalan badan yang berasid.

Membantu menghilangkan toksin dari badan, membersihkan kolon, hati dan mencantikkan kulit otot.

  • Melawan Alahan (Allergy)

Membantu memperbaiki keadaan kulit dan hidung yang sensitif, kurap, bau badan dan ulat air (athlete’s foot) dengan berkesan.

  • Baik untuk bakteria baik didalam Perut & Usus

Mengatasi masalah saluran penghadaman seperti kembung, ulser gastrik, hepatitis dan sembelit.

  • Menyingkirkan Lemak & Kolesterol

Mengikut kajian klinikal terbukti penggunaan jangkamasa panjang mampu menghapuskan lemak, mengurangkan kolesterol, mencegah penyakit jantung, strok & darah tinggi.

Dia katakan mampu menyingkirkan kolesterol, kerana Alfalfa mengandungi saponin bertindak seperti span sebagai serat yang menyerap kolesterol.

  • Melegakan Keletihan

Mampu melegakan keletihan dan rawatan kepada kebanyakan penyakit.

Fakta Nutrisi Setiap Hidangan

Bilangan Saiz Per Botol 

Alfalfa Complex (S) – 330 biji dalam 1 botol

Alfalfa Complex (L) – 700 biji dalam 1 botol

Jadual Makan

Untuk Kesihatan Berpanjangan – 3-4 biji selepas makan, 2 kali sehari. Maksimum 10 biji sehari

Untuk membersihkan usus, detoksifikasi, masalah sembelit & mengawal berat badan – 3-4 kali sehari dan 3-4 biji setiap pengambilan berserta dengan air kosong

 

alfalfa complex untuk kuruskan badan-alfalfa shaklee

 

Sekiranya, anda ingin mencuba produk kesihatan Shaklee seperti diatas , saya adalah Wakil dan Pengedar Shaklee yang bertauliah di Kuala Lumpur. Dengan memberikan konsultasi yang terbaik untuk anda bagi sama-sama meningkatkan kesihatan tubuh badan kita. Boleh hubungi saya ditalian berikut atau membuat pembelian dengan klik pada gambar rajah di atas dan membeli secara terus menggunakan kad debit atau credit anda.

Sebarang pertanyaan boleh hubungi saya dimaklumat berikut:-

Nama : Sofea Effendi

ID Shaklee : 1098878

Email : dsafiyahh@gmail.com

Whatssapp/Phone/Telegram : 018-2887259

*produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.