Testimoni Set Hamil Shaklee – Tingkatkan Bacaan HB

Vitamin merupakan keperluan asas untuk tubuh badan kita. Untuk seorang ibu hamil, memastikan keperluan vitamin yang mencukupi untuk menyokong kesihatan ibu dan bayi sangat penting. Terutamanya pengambilan asid folik di awal kehamilan.

Mungkin ramai bakal ibu atau wanita diluar sana masih tak tahu pentingnya pengambilan asid folik 3 bulan sebelum merancang kehamilan. Pengambilan asid folik di awal kehamilan mampu mencegah berlakunya kecacatan tiub neural pada bayi.

Klik SINI untuk baca lebih lanjut kepentingan asid folik untuk ibu hamil.

Sewaktu menghamilkan baby Redza Sofea mengamalkan Set Hamil Shaklee. Termasuklah pengambilan BComplex lengkap bersama asid folik yg ni Sofea ambil seawal yang mungkin. Iaitu 2 bulan sebelum berkahwin. Sebab teruja bila customer2 Sofea makan Set Subur cepat semua lekat. Rezeki alhamdulillah

Jadi Sofea teruja nak try Set Kesuburan Shaklee juga hihi geram tengok baby baby customer ku ?

Bila ujian kehamilan menunjukkan double line. Terus tambah untuk set hamil, alhamdulillah sepanjang makan Set Hamil Shaklee badan pun sihat masa pregnant baby Redza. Syukur juga morning sickness pun boleh kira je berapa kali.

Set Hamil Shaklee terdapat beberapa vitamin didalamnya. Antaranya ialah seperti dalam gambar rajah di bawah

Set hamil shaklee

Kelebihan Set Hamil Shaklee

Vitamin hamil shaklee

Testimoni Set Hamil Shaklee

Apa Sofea dapat sejak amal Set Hamil Shaklee?

Dapat tahu pregnant dah almost 4 minggu, masa tu confirmkan g klinik swasta doktor terus bagi obimin. Belum makan sebab terkenangkan BComplex Shaklee yang membekalkan folik asid juga. Jadi mak buyung pilih yang semulajadi time tu.

Bacaan Haemoglobin (HB) Cecah 16

Setiap ibu inginkan yang terbaik untuk anaknya, sama juga macam Sofea nak bekalkan yang terbaik untuk bayi kami. Bila jumpa nurse Check up yg pertama masa ni dah makan set Hamil Shaklee. HB cecah bacaan 16, nurse terkejut sampai tanya makan apa. Hihii makan hati ke? amboi nurse.

Salah satu vitamin yang Sofea amalkan untuk jaga bacaan HB ialah Vita-Lea, ia merupakan multivitamin Shaklee yang membekalkan semua jenis vitamin & mineral. Vita-Lea Shaklee juga membekalkan asid folik sebanyak 200mcg. Jadi lengkap pengambilan asid folik sehari iaitu 400mcg untuk cadangan ibu hamil.

Kekal Bertenaga Bila Minum ESP

Masa pregnant ni alhamdulillah awal awal pun tak ada morning sickness atau alah dengan apa-apa. Jadi tiap hari minum susu ESP. Selain membekalkan asid amino penting untuk badan, ESP juga membekalkan kalsium untuk tulang yang kuat. Jadi 2 dalam 1 la. Ibu dpt sumber kalsium & baby pun dapat.

Bila minum ESP rasa bertenaga sepanjang hari, walaupun tengah berbadan dua. Mommy faham la kan bila berbadan dua selera makan memang lain macam. Jadi bila minum ESP perut pun tak cepat lapar, kalau lapar? Shake je la ESP tu sebab dia sedap + berkhasiat untuk kandungan kita.

No More MC even Pregnant ❌

Sebelum pregnant tiap bulan MC. Kau rasa? Haha nasib baik dapat Boss baik & memahami. Sebenarnya sebelum pregnant lagi dah makan Vitamin C Shaklee. Since dari situ dah kurang sakit syukur sangat. Jadi mmg jarang dah MC. Dah berbadan dua ni lagi kan kena up kan pengambilan Vitamin C. Sebab dari dalam kandungan lagi kita perlu kuatkan sistem imun bayi kita.

Pregnant tak missed langsung makan Vitamin C sebab tak nak lah masa preggy ni badan tak sihat kan. Lagi satu kesian baby kita bila ibu tak sihat ibu jadi lemah dia pun ikut lemah. Jadi sejak ber Vitamin C Shaklee memang no More MC dah.

Kaki Tak Crem Semasa Hamil ??

Makan Ostematrix Shaklee kaki dah tak crem masa hamil. Ostematrix Shaklee merupakan kalsium tablet yang membekalkan kalsium untuk tulang yang kuat. Untuk pengetahuan mommy sumber kalsium juga amat penting ketika hamil. Sebabnya bayi juga memerlukan sumber kalsium untuk pertumbuhan tulang yang kuat & sihat.

Jadi alang2 makan tu biar semua makan. Bukan ibu tamak nak, tapi nak pastikan awak pun sihat. Yang best nya bila dah konsisten makan Ostematrix Shaklee. Dah tak crem kaki, kerja pun tak cepat letih. Walaupun banyak berjalan. Cuma ada sekali kena urat simpul sebab masa tu terlupa makan ostematrix. Huhu serik nau tengah malam kejut husband kaki sakit sangat masa kena tu. Taubat deh terus konsisten makan balik.

Kesannya, tulang baby pun kuat masa dalam perut kuat betul gerak dia. Dah keluar memang kuat tulang cik abang ni keras benor. Sampai bantal tepi2 habis dia tendang masa tidur. Sabar ye ibu ?

Syukur dari 1st preggy Allah temukan dengan Set Hamil Shaklee. Jadi berpantang pun dengan Set Pantang Shaklee. Macam biasa la even berpantang masih kekal bertenaga. Thats why la ibu love Shaklee ??

Mommy to be semua masih tercari-cari suplemen @ vitamin ketika hamil? Boleh cuba Set Hami Shaklee. Vitamin yang membekalkan nutrisi lengkap untuk kita bantu badan kita topup mana-mana yang dah lopong tu. Maklum la masa pregnant ni semua benda baby dan ibu share kan? Jadi memang patut ibu tingkatkan pengambilan nutrisi untuk tubuh badan kita.

Bagaimana Untuk Dapatkannya? 

Sekiranya, anda ingin mendapatkan Set Hamil Shaklee, saya adalah Wakil dan Pengedar Shaklee yang bertauliah di Kuala Lumpur. Dengan memberikan konsultasi yang terbaik untuk anda bagi sama-sama meningkatkan kesihatan tubuh badan kita. Memberikan yang terbaik demi yang terbaik.

shaklee-segambut

Sebarang pertanyaan boleh hubungi saya dimaklumat berikut:-

Nama : Sofea Effendi

ID Shaklee : 1098878

Email : dsafiyahh@gmail.com

Whatssapp/Phone/Telegram : 018-2887259

*produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

 

Set Untuk Hamil Shaklee

Assalamualaikum.w.b.t

Kehamilan adalah moment yang sangat manis dan indah. Hamil dalam tempoh masa diawal usia perkahwinan adalah rezeki buat setiap pasangan. Semuanya rezeki dari Allah akan tetapi kita sebagai hambanya haruslah berusaha berdoa dan tawakal.

Saat pasangan lain gembira menimang cahaya mata masih ada pasangan yang masih belum dikurniakan cahaya mata. Mungkin sebab beberapa faktor dan yang pasti Allah maish merancang yang terbaik buat mereka.

Sebagai hambanya, kita masih mampu berusaha untuk mendapatkan cahaya mata. Jika isteri rasa mempunyai masalah kesuburan boleh melakukan pemeriksaan di kilinik atau hospital. Jangan cepat berputus asa beri sokongan yang kuat terhadap pasangan antara satu sama lain. Dan jangan lupa berdoa meminta pada yang Esa.

Berdasarkan pengalaman Sofea sendiri, Sofea mempunyai masalah period yang tidak seimbang sejak sebelum berkahwin. Sofea cuba amalkan pengambilan suplemen dari Shaklee untuk membantu membetulkan kitaran period bagi memudahkan perancangan untuk hamil.

Shaklee mempunyai beberapa vitamin & suplemen yang membantu meningkatkan kesuburan sama asa isteri atau suami. Sofea nak kongsikan Set untuk hamil shaklee buat pasangan yang masih berusaha untuk mendapatkan zuriat.

Set Untuk Hamil Shaklee (Suami + Isteri)

set-kesuburan-shaklee

Suami 

Zinc Complex – Membantu meningkatkan kuantiti sperma dan kematangan organ seks lelaki

Vita- E Complex -Membantu memekatkan air mani dan meningkatkan kelajuan & ketepatan sperma menuju sasaran

Isteri

GLA Complex – Membantu menstabilkan hormon yang tidak seimbang menyebabkan kesukaran untuk merancang kehamilan

B-Complex – Membekalkan Asid Folik lengkap dengan vitamin B bagi persediaan awal untuk hamil

 

Testimoni Set Hamil Shaklee

Testimoni Sofea

“Sofea makan GLA Complex untuk bantu elokkan kitaran haid. Alhamdulillah dalam 2 bulan sebelum berkahwin kitaran haid dah normal. Dan dalam masa yang sama kira-kira 3 bulan sebelum berkahwin Sofea ambil BComplex lengkap dengan folik asid.

Alhamdulillah selepas 2 bulan berkahwin Allah murahkan rezeki hamil. Dan sekarang babay dah nak masuk 3 bulan. Syukur”

 

Testimoni Puan D

set-kesuburan-shaklee-hamil-selepas-keguguran

testomoni-set-kesuburan-shaklee

Bagaimana Untuk Dapatkannya? 

Sekiranya, anda ingin mendapatkan Set Untuk Hamil Shaklee, saya adalah Wakil dan Pengedar Shaklee yang bertauliah di Kuala Lumpur. Dengan memberikan konsultasi yang terbaik untuk anda bagi sama-sama meningkatkan kesihatan tubuh badan kita. Memberikan yang terbaik demi yang terbaik.

Sebarang pertanyaan boleh hubungi saya dimaklumat berikut:-

Nama : Sofea Effendi

ID Shaklee : 1098878

Email : dsafiyahh@gmail.com

Whatssapp/Phone/Telegram : 018-2887259

*produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

Vitamin Untuk Ibu Hamil Kekal Cergas & Bertenaga

Assalamualaikum.w.b.t

Salam sayang semua, Hari ini Sofea nak kongsi dengan semua vitamin untuk ibu hamil yang sama macam Sofea makan masa preggy baby Redza kelmarin.

Eh rasa baru je pregnant baby Redza tup tup dah keluar. Cepat nya masa berlalu kan. Sekarang anak umi tu dah nak masuk 3 bulan. Bijak pandai moga jadi anak soleh ye sayang. Amin

Semua ibu inginkan yang terbaik buat anaknya. Sebelum hamil lagi kita digalakkan terutama ibu untuk mengambil folik asid 3 bulan ketika dalam perancangan untuk hamil. Folik asid amat penting untuk membantu dalam tumbesaran janin dan juga mengelakkan kecacatan.

Set Hamil Shaklee adalah pilihan Sofea. Alhamdulillah pengalaman yang menyeronokkan. Tak ada GDM, berat tak naik mendadak, bacaan HB sentiasa naik pernah mencecah sampai 16, tekanan darah normal.

Set Hamil Shaklee Untuk Ibu Kekal Cergas & Sihat

Set ini mengandungi beberapa vitamin untuk membantu & menyokong tumbesaran janin dan kesihatan ibu.
Set hamil shaklee

Ia terdiri daripada :-

  •  ESP
  •  BComplex
  •  Vita-Lea
  •  SR Vita-C
  •  Omega
  •  Ostematrix

Vitamin hamil shaklee

Set Hamil Shaklee sangat best, vitamin dan nutrisi yang dibekalkan lengkap untuk membantu tumbesaran bayi dan ibu. Memang rasa berbeza bila makan dengan tak makan vitamin vitamin ni.

ESP antara favourite Sofea sebabnya walaupun dah sarat still rasa bertenaga kerja. Still lagi boleh bawa motor sampai minggu ke 36. Motor ye bkn kereta hihi dah akhir2 tu je husband tak bagi sebab dah memboyot sangat. Mentang2 office dgn rumah 5 minit.

Vita-Lea pula membantu mencantikkan lagi HB taw. Bacaan HB Sofea pernah mencecah 16. Nurse sampai tanya awak makan apa hihi. Vita-Lea antara multivitamin terbaik yang membekalkan vitamin & mineral lengkap. Tak ada istilah makan vitamin baby besar. Baby Sofea 3.1 kg je waktu lahir. Mak dia pulun habis semua vitamin Shaklee.

Genap 40 minggu baby Redza lahir makan 40 minggu jugak la Sofea amalkan Set Hamil Shaklee untuk kandungan yang pertama. Alhamdulillah memang serasi dan kekal cergas makan Set Hamil Shaklee.

Untuk bakal-bakal ibu yang keliru nak makan Vitamin apa, Sofea suggest sangat Set Hamil Shaklee. Bukan sahaja membekalkan vitamin & nutrisi secara semulajadi kepada ibu malah tumbesaran bayi juga terpelihara.

Kalau rasa tak nak ambil semua pun boleh, bergantung pada kehendak & keperluan masing-masing. Masa hamil lah paling mudah nak pastikan bayi & ibu mendapat nutrient penting sebaiknya. Cara nya ialah Ibu kena pastikan makan makanan berkhasiat dan pengambilan vitamin vitamin khas buat ibu hamil yang membantu menyokong tumbesaran janin atau bayi dengan baik.

Macam mana nak dapatkan Set Hamil Shaklee?

Sekiranya, anda ingin mencuba Set Hamil Shaklee seperti diatas, Sofea menyediakan Set Hamil Asas, Premium dan Full Set. Kalau ibu-ibu ada bajet tertentu pun Sofea boleh suggest mana yang terbaik. Boleh hubungi Sofea untuk tanya apa-apa ya.

Saya adalah Wakil dan Pengedar Shaklee yang bertauliah di Kuala Lumpur. Dengan memberikan konsultasi yang terbaik untuk anda bagi sama-sama meningkatkan kesihatan kita. Demi yang terbaik.

Sebarang pertanyaan boleh hubungi saya dimaklumat berikut:-

Nama : Sofea Effendi
ID Shaklee : 1098878
Email : syafiyah.shaklee@gmail.com
Whatssapp/Phone/Telegram : 018-2887259