Set Hamil

Testimoni Set Hamil Shaklee – Tingkatkan Bacaan HB

Vitamin merupakan keperluan asas untuk tubuh badan kita. Untuk seorang ibu hamil, memastikan keperluan vitamin yang mencukupi untuk menyokong kesihatan ibu dan bayi sangat penting. Terutamanya pengambilan asid folik di awal kehamilan.

Mungkin ramai bakal ibu atau wanita diluar sana masih tak tahu pentingnya pengambilan asid folik 3 bulan sebelum merancang kehamilan. Pengambilan asid folik di awal kehamilan mampu mencegah berlakunya kecacatan tiub neural pada bayi.

Klik SINI untuk baca lebih lanjut kepentingan asid folik untuk ibu hamil.

Sewaktu menghamilkan baby Redza Sofea mengamalkan Set Hamil Shaklee. Termasuklah pengambilan BComplex lengkap bersama asid folik yg ni Sofea ambil seawal yang mungkin. Iaitu 2 bulan sebelum berkahwin. Sebab teruja bila customer2 Sofea makan Set Subur cepat semua lekat. Rezeki alhamdulillah

Jadi Sofea teruja nak try Set Kesuburan Shaklee juga hihi geram tengok baby baby customer ku ?

Bila ujian kehamilan menunjukkan double line. Terus tambah untuk set hamil, alhamdulillah sepanjang makan Set Hamil Shaklee badan pun sihat masa pregnant baby Redza. Syukur juga morning sickness pun boleh kira je berapa kali.

Set Hamil Shaklee terdapat beberapa vitamin didalamnya. Antaranya ialah seperti dalam gambar rajah di bawah

Set hamil shaklee

Kelebihan Set Hamil Shaklee

Vitamin hamil shaklee

Testimoni Set Hamil Shaklee

Apa Sofea dapat sejak amal Set Hamil Shaklee?

Dapat tahu pregnant dah almost 4 minggu, masa tu confirmkan g klinik swasta doktor terus bagi obimin. Belum makan sebab terkenangkan BComplex Shaklee yang membekalkan folik asid juga. Jadi mak buyung pilih yang semulajadi time tu.

Bacaan Haemoglobin (HB) Cecah 16

Setiap ibu inginkan yang terbaik untuk anaknya, sama juga macam Sofea nak bekalkan yang terbaik untuk bayi kami. Bila jumpa nurse Check up yg pertama masa ni dah makan set Hamil Shaklee. HB cecah bacaan 16, nurse terkejut sampai tanya makan apa. Hihii makan hati ke? amboi nurse.

Salah satu vitamin yang Sofea amalkan untuk jaga bacaan HB ialah Vita-Lea, ia merupakan multivitamin Shaklee yang membekalkan semua jenis vitamin & mineral. Vita-Lea Shaklee juga membekalkan asid folik sebanyak 200mcg. Jadi lengkap pengambilan asid folik sehari iaitu 400mcg untuk cadangan ibu hamil.

Kekal Bertenaga Bila Minum ESP

Masa pregnant ni alhamdulillah awal awal pun tak ada morning sickness atau alah dengan apa-apa. Jadi tiap hari minum susu ESP. Selain membekalkan asid amino penting untuk badan, ESP juga membekalkan kalsium untuk tulang yang kuat. Jadi 2 dalam 1 la. Ibu dpt sumber kalsium & baby pun dapat.

Bila minum ESP rasa bertenaga sepanjang hari, walaupun tengah berbadan dua. Mommy faham la kan bila berbadan dua selera makan memang lain macam. Jadi bila minum ESP perut pun tak cepat lapar, kalau lapar? Shake je la ESP tu sebab dia sedap + berkhasiat untuk kandungan kita.

No More MC even Pregnant ❌

Sebelum pregnant tiap bulan MC. Kau rasa? Haha nasib baik dapat Boss baik & memahami. Sebenarnya sebelum pregnant lagi dah makan Vitamin C Shaklee. Since dari situ dah kurang sakit syukur sangat. Jadi mmg jarang dah MC. Dah berbadan dua ni lagi kan kena up kan pengambilan Vitamin C. Sebab dari dalam kandungan lagi kita perlu kuatkan sistem imun bayi kita.

Pregnant tak missed langsung makan Vitamin C sebab tak nak lah masa preggy ni badan tak sihat kan. Lagi satu kesian baby kita bila ibu tak sihat ibu jadi lemah dia pun ikut lemah. Jadi sejak ber Vitamin C Shaklee memang no More MC dah.

Kaki Tak Crem Semasa Hamil ??

Makan Ostematrix Shaklee kaki dah tak crem masa hamil. Ostematrix Shaklee merupakan kalsium tablet yang membekalkan kalsium untuk tulang yang kuat. Untuk pengetahuan mommy sumber kalsium juga amat penting ketika hamil. Sebabnya bayi juga memerlukan sumber kalsium untuk pertumbuhan tulang yang kuat & sihat.

Jadi alang2 makan tu biar semua makan. Bukan ibu tamak nak, tapi nak pastikan awak pun sihat. Yang best nya bila dah konsisten makan Ostematrix Shaklee. Dah tak crem kaki, kerja pun tak cepat letih. Walaupun banyak berjalan. Cuma ada sekali kena urat simpul sebab masa tu terlupa makan ostematrix. Huhu serik nau tengah malam kejut husband kaki sakit sangat masa kena tu. Taubat deh terus konsisten makan balik.

Kesannya, tulang baby pun kuat masa dalam perut kuat betul gerak dia. Dah keluar memang kuat tulang cik abang ni keras benor. Sampai bantal tepi2 habis dia tendang masa tidur. Sabar ye ibu ?

Syukur dari 1st preggy Allah temukan dengan Set Hamil Shaklee. Jadi berpantang pun dengan Set Pantang Shaklee. Macam biasa la even berpantang masih kekal bertenaga. Thats why la ibu love Shaklee ??

Mommy to be semua masih tercari-cari suplemen @ vitamin ketika hamil? Boleh cuba Set Hami Shaklee. Vitamin yang membekalkan nutrisi lengkap untuk kita bantu badan kita topup mana-mana yang dah lopong tu. Maklum la masa pregnant ni semua benda baby dan ibu share kan? Jadi memang patut ibu tingkatkan pengambilan nutrisi untuk tubuh badan kita.

Bagaimana Untuk Dapatkannya? 

Sekiranya, anda ingin mendapatkan Set Hamil Shaklee, saya adalah Wakil dan Pengedar Shaklee yang bertauliah di Kuala Lumpur. Dengan memberikan konsultasi yang terbaik untuk anda bagi sama-sama meningkatkan kesihatan tubuh badan kita. Memberikan yang terbaik demi yang terbaik.

shaklee-segambut

Sebarang pertanyaan boleh hubungi saya dimaklumat berikut:-

Nama : Sofea Effendi

ID Shaklee : 1098878

Email : dsafiyahh@gmail.com

Whatssapp/Phone/Telegram : 018-2887259

*produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge