Produk Kesihatan Shaklee

5 Tips Bagaimana Nak Kurus

Gemuk atau istilah sopannya badan berisi adalah fizikal yang tidak sihat. Badan berisi bukan orang hamil ya, badan berisi lemak lemak yang degil.

Sekarang kalau kita tengok ramai yang alhamdulillah sedar bahawa gemuk itu sangat bahaya untuk kesihatan dan tak cantik atau segak dari segi fizikalnya.

Anda pernah berada di situasi gemuk atau BMI lebih dari paras normal. Pernah tak rasa bila buat apa-apa aktiviti mesti terasa cepat penat, letih, lelah jadi malas nak buat kerja. Betul tak?

Jadi untuk solusi masalah masalah tersebut cuba turunkan berat badan kita. Sofea kongsikan beberapa tips bagaimana untuk kurus dan dapatkan bentuk badan dan berat yang ideal. Baru la segak cantik bergaya nanti kan ?

5 Tips Bagaimana Nak Kurus

1. Pengambilan Makanan yang Seimbang

Amalkan pengambilan makanan yang seimbang mengikut pyramid makanan. Seimbang apa yang kita makan, cuba tengok balik jadual piramid makanan tu. Mana yang perlu kita makan banyak dan mana yang sedikit.

Banyakkan mengambil buah-buahan sayur-sayuran bagi membantu anda untuk kurus.

2. Bersenam

Lakukan senaman sekurang-kurangnya 15-20 sehari. Tak kira lah berat kita berapa untuk kurus pastikan kita bersenam. Banyak senaman yang kita boleh buat dirumah. Nanti boleh bukak YouTube untuk tengok y.

3. Jaga Portion Makan

Jaga Portion adalah sangat penting. Beberapa bulan yang lepas Sofea ada ikut Program untuk kurus. Mereka utamakan kita dalam penjagaan portion.

Memang mudah nak kurus, makan still 6 kali sehari tapi kita kurangkan portion. 6 kali sehari masih boleh kurus ok.

4. NO Junk Food

Siapa nak kurus kena buang semua tabiat pemakanan Junk Food. Haramkan Junk Food macam Mc Donalds, KFC, Pizza dan apa-apa makanan segera tu.

“Junk Food” atau makanan segera ni la yang menjadi punca utama kegemukan. Jadi nak kurus katakan TIDAK pada “Junk Food” ok.

5. Suplemen Tambahan

Bila pemakanan dah jaga, bersenam dah jadi rutin, makanan segera pun dah tak makan makin mudah kita untuk mencapai sasaran kita untuk kurus.

Bantu lagi dengan pengambilan suplemen, lagi cepat dan mudah. Di samping kita makan suplemen untuk kurus dalam masa yang sama suplemen tambahan yang kita makan akan membantu membekalkan nutrisi yang perlu untuk badan kita.

Contoh dengan pengambilan agen detox seperti Alfalfa Complex ia membantu dalam mendetoks seluruh badan. Bila badan dah detoks dan bersih dari segala toksin badan kita akan menjadi lebih ringan dan lebih mudah untuk kurus.

Pengenalan Set Bajet Kurus dari Shaklee ini sangat best untuk kita yang dalam usaha nak kurus. Buat semua tips di atas dan bantu dengan pengambilan suplemen.

Lagi mudah dan cepat kita kurus kan. Tapi pastikan suplemen yang selamat dimakan seperti Shaklee ye jangan kita stress nak kurus sampai makan suplemen atau ubat yang salah. Ia akan lebih memudaratkan tubuh badan kita.

Set kurus shaklee

Set Bajet Kurus Shaklee

Alfalfa Complex – Merupakan raja kepada segala tumbuhan. Ia membantu dalam proses mendetoks seluruh badan kita.

Lecithin – Merupakan agen yang mampu mengelmusify lemak.

Bagaimana untuk dapatkannya?

Sekiranya, anda ingin mendapatkan Produk Shaklee, saya adalah Wakil dan Pengedar Shaklee yang bertauliah di Kuala Lumpur. Dengan memberikan konsultasi yang terbaik untuk anda bagi sama-sama meningkatkan kesihatan. Memberikan yang terbaik demi yang terbaik.

Sebarang pertanyaan boleh hubungi saya dimaklumat berikut:-

Nama : Sofea Effendi

ID Shaklee : 1098878

Email : dsafiyahh@gmail.com
Whatssapp/Phone/Telegram : 018-2887259

4 thoughts on “5 Tips Bagaimana Nak Kurus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge