Tips Bakal Pengantin

Tips Memilih Kad Kahwin Murah & Jimat

Assalamualaikum.w.b.t

Lama Sofea tak kongsi tips untuk bakal-bakal Raja Sehari sekalian. Bulan puasa tinggal berapa minggu je lagi, dan yang pasti lepas je Raya nanti akan beratur lah Kad Undangan Majlis Perkahwinan dekat rumah. Hihi Tak caya? Kita tengok je nanti ok 😉 Sebab dulu pun Sofea Kahwin lepas raya Hihi

Untuk kali ni Sofea nak kongsikan beberapa tips sebelum pegi tempah Kad Kahwin. Jangan pandang remeh taw sebab kalau salah beli atau lambat memang celaru majlis nanti. Jenuh nak jemput manual tanpa kad kahwin  😆

Tips Memilih Kad Kahwin

1. Catat Jumlah Tetamu

Buat persiapan awal-awal sebelum tempah Kad Kahwin, catat semua jumlah jemputan yang kita nak undang. Kerana ia lebih memudahkan tugas kita masa nak tempah kad nanti. Dam mampu mengelakkan pembaziran. Contoh : Tetamu yang hendak diundang hanya 500 orang tapi tempah kad terlebih kan rugi dekat situ. Sebabnya harga kad berbeza mengikut kuantiti. Take note ya 😉

2. Tentukan Bajet Untuk Kad Undangan

Sekarang terlalu banyak pilihan tempat untuk kita tempah Kad Kahwin. Siap2 tentukan bajet untuk belian Kad Kahwin. Jadi lebih mudah cari yang bersesuaian dengan bajet nanti. Siap siap tentukan bajet okay 😉 Nak berjimat jangan pilih yang lebih dari bajet ya.

3. Survey Sebelum Menempah

Tips yang ni biasa dah buat kan? Tapi jangan mudah terpedaya dengan tawaran-tawaran yg diberikan. Sebab biasanya harga set memang dikira termasuk harga yang Free Gift tu. Hehe nak jimat betul-betul survey dulu betul-betul ok 😉 Banyak sangat pilihan tak kira online atau offline. Bandingkan harga dan pilih mengikut citarasa anda masing-masing.

4. Test Servis & Layanan Semasa Hendak Menempah

Cuba test servis mereka, sebab kadang-kadang ada yang murah tapi servis lambat. Sampai 2 bulan lebih baru dapat tempahan. Kalau majlis lama lagi tak ada masalah nak-nak majlis bulan depan tapi kad tak dapat-dapat lagi. Nangis kak oi  😥

5. Pastikan Trust Seller Jika Tempahan Secara Online

Pastikan kita tempah dengan betul-betul trust seller yang membuat Servis Tempahan Kad Kahwin ya. Sebab biasanya bila dah tempah kita kena buat bayaran pendahuluan. Tak mahu lah kita kena tipu atau sebagainya. Check dulu betul-betul ya 😉

 

kad-kawin-murah

Sofea harap dapat bantu kawan-kawan lain sebelum tempah Kad Kawin. Nampak ringkas tips2 ni tapi kalau terlepas pandang memang menyesal dikemudian hari. Buat yang memang ada bajet lebih tak kisah sangat bab tips bajet tu tapi yang bajet rendah macam Sofea dulu memang kena alert sebelum buat tempahan.

Masa Sofea dulu tempah Kad Kahwin Offline sebabnya rajin punya pasal kan. Maklumlah exsited dia kemain. Sanggup g cari sendiri keluar Haha memang terlepas pandang sikit, dah tempah jumpa yang lebih murah dan berkualiti. Nasi dah jadi bubur reda. Hihi tapi tak lebih dari bajet yang Sofea tetapkan. Kira OK dah tu.

Tapi kali ini, Sofea uruskan tempahan Kad Kahwin untuk abang bagi majlis selepas hari raya nanti. Dan take note semua tips-tips dekat atas tu. Walaupun order secara Online sahaja, sangat-sangat memuaskan hasilnya. Dah berbadan dua memang mood nak keluar sangat tu tak cantik sekarang. Jadi putuskan untuk tempah Online.

 

kad-kawin-ezcetak
Simple and Nice Colour & Design from EZCetak.com

Berdasarkan pengalaman Sofea, tempah Online lebih memuaskan daripada cari sendiri. Tempah dengan syarikat yang servis & kualitinya bagus lagi lah seronok.

♥ HARGA MURAH

♥ BAHAN BERKUALITI

♥ SERVIS CEPAT & TERBAIK

Bride to be semua dah tempah Kad Kahwin ke belum? Kalau belum boleh survey-survey Kad Kahwin di EZcetak.com

Sofea pernah recommend Ezcetak masa kongsi tips Wedding Checklist dulu. Servis memang tip-top, Untuk tempahan majlis abang Sofea selepas raya nanti Sofea tempah dengan EZcetak. Sangat-sangat puas hati dengan layanan Amy & EZcetak team. Cantik & Murah lagi tu. Estimate date tempahan siap tak sampai sebulan taw, yang nak tempah last minit pun sempat.

Apa-apa pun pastikan buat pilihan bijak ya, take note tips-tips yang Sofea kongsikan. Selamat Menempuhi Hidup Baru buat pasangan Raja Sehari semua  😉 Semoga segala apa yang dirancang berjalan dengan lancar. Amin

Salam Sayang,

Sofea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge