Scan 3D 4D Di Sonoworld Centre Ampang

Assalamualaikum mommy, ibu, ummi dan mama semua  🙂

Hari ni Sofea nak share pengalaman buat Scan 4D masa preggy baby Redza. Bulan ni baby Redza dah masuk 5  bulan. Ibu baru ada masa nak kongsi scan masa dia dalam perut. Huhu ibu ni

Masa usia kandungan 28 minggu rasa eksited nak tengok keadaan baby dalam perut, checkup tiap bulan di Klinik Kesihatan tapi tak ada lah scan 3D,4D semua tu kan hihi jangan demand lebih-lebih. Checkup free pun kira beruntung dah.

Jadi Sofea try la survey survey klinik berdekatan, tapi kalau dekat-dekat tu tak jumpa lagi yang sediakan perkhidmatan Scan 3D, 4D ni. Sekarang lagi upgrade siap ada 5D, canggih betul tunggu next pregnant la ya.

Survey punya survey last jumpa dekat FB scan baby di Sonoworld Centre Ampang. Deal dengan Cik Abang pun dia setuju buat scan dekat sana. Jadi ku gigihkan jua, untuk scan di Sonoworld Centre Ampang kena buat appointment dulu.

Untuk buat appointment boleh thru call atau website http://mysonoworld.com terus. Nak tengok tarikh dan masa yang available senang intai website Sonoworld. Thru call pun staff sana boleh tolong untuk set.

Masa tu set appointment thru website. Tiap hari intai FB Sonoworld Centre Ampang sebab excited punya pasal. Gigih ayah bawa jugak ibu ni nak tengok awak. Nasib dekat, hehe tak ada lah dekat sangat. Sebab dah buat appointment sampai je bagi nama tunggu kejap je. Terus masuk bilik check up. Dup dap dup dap excited taw

Bila dah scan wah dah nampak. Rasa nak menangis terus pandang ayah awak cikenit. Hehe  tengok macam mana baby Redza masa dalam perut ibu. Alhamdulillah anugerah dari Allah yang sangat hebat. Masa balik scan awak ibu betul-betul tak sabar tunggu kelahiran awak sayang 🙂

 

Scan baby 3D 4D Sonoworld

 

 

Alhamdulillah, comel hidung macam ayah. Hiks Tq Sonoworld Centre Ampang scan memuaskan sangat.  Jelas muka dia, jantina pun terus nampak. hehe Ibu jangka gegirl sekali pistol awak tunjuk. Hehe Hidung sama macam dalam scan bila keluar, hihi tang hidung je nampak dlu. Lahir cenonit sekarang debab kalah ibu.

Nah belanja gambar sikenit debab ni umur 5 Bulan. Nama diberi Mohammad Redza Rahadian Bin Syahrullah, “ibu minat pelakon indonesia tu ke ibu?” Haha tak sayang nama tu terdetik masa nak bagi nama awak, Moga anak ibu jadi anak yang soleh didunia dan diakhirat. Amin

 

scan 3d, 4d di sonoworld ampang

 

Mommy to be yang tengah survey2 nak scan baby 3D,4D atau latest 5D try pegi Sonoworld Centre Ampang. Murah dan puas hati. Ibu doakan baby aunty2 semua sihat dan comel comel belaka ya.

Baby Redza dah merengek nak susu pulak tu, sampai sini je ye. bye  🙂

 

Set Berpantang Shaklee Terbaik

Set Berpantang adalah benda wajib ibu-ibu kena sediakan sebelum tibanya waktu bersalin. Dipasaran kini terdapat pelbagai jenis set berpantang yang boleh kita perolehi di kedai-kedai. Tetapi jangan terlalu eksited untuk membeli hingga tersalah beli dan akhirnya tak sesuai untuk dimakan ketika berpantang. Sayang kan?

Jadi Sofea nak kongsikan Set Berpantang yang terbaik setakat ini. Iaitu Set Berpantang Shaklee. Set Berpantang Shaklee sangat-sangat sesuai untuk bakal-bakal ibu. Terutamanya buat ibu-ibu pertama, Set Berpantang Shaklee selamat digunakan walapun anak ada jaundice.

Set Berpantang Shaklee Terbaik

E-SOY PROTEIN (ESP)

  • Membekalkan Protein yg cukup untuk ibu dan bayi
  • Lengkap dengan 9 asid amino penting
  • Membantu membekalkan tenaga ketika berpantang
  • Membantu menghasilkan susu yang banyak & berkhasiat
  • Protein membuatkan susu lebih pekat
  • Membuatkan kulit bayi lebih lembut & gebu

SUSTAINED RELEASE VITA-C

  • Membantu meningkatkan sistem imun badan
  • Mempercepatkan luka bersalin sembuh
  • Membekalkan vitamin C untuk bantu kuatkan sistem imun bayi
  • Mempercepatkan kecerahan kulit ibu yang kusam ketika mengandung
  • Makan 1 tablet vitamin C khasiatnya umpama makan 7 biji buah oren

VITA-LEA

  • Membekalkan multivitamin untuk ibu kekal cergas
  • Lengkap dengan minerals & iron
  • Membantu badan lebih bertenaga ketika berpantang
  • Membekalkan zat besi yang baik bagi mendapat bacaan HB yang cantik
  • Lengkap dengan semua jenis vitamin

ZINC COMPLEX

  • Membantu proses pemulihan luka dengan cepat
  • Ikan Haruan kaya dengan Zink sesuai diambil ketika berpantang
  • Gantikan Ikan Haruan dengan Zinc Complex kalau tak sanggu nak makan ikan
  • Penggalak keinginan seksual

OSTEMATRIX

  • Membekalkan Kalsium dan Magnesium
  • Membantu melembutkan usus bagi membantu proses pembuangan
  • Mengelakkan masalah sembelit
  • Memenuhi keperluan kalsium untuk tulang, otot & gigi

B-COMPLEX

  • Vitamin B 12 yang membantu mengelakkan ibu berpantang dari stress berterusan
  • Membekalkan folik asid berterusan untuk ibu
  • Bantu elak penyakit meroyan ketika berpantang
  • Mmebantu meningkatkan pembentukan sel darah merah
  • Hasilkan kulit lebih lembut & cerah

Keperluan vitamin yang mencukupi amat penting untuk badan kita. Terutamanya selepas melahirkan, kerana badan ibu yang melahirkan banyak kehilangan zat-zat setelah 9 bulan berkongsi bersama bayi. Masa berpantang pulak ibu akan mula menyusu start hari pertama, jadi amat penting untuk ibu membekalkan nutrisi yang terbaik buat bayi anda.

Set Berpantang Shaklee adalah yang terbaik dan semalat digunakan walaupun bayi ada jaundice. Ibu pilih lah yang selamat untuk kita dan juga bayi.

Bagaimana untuk mendapatkan Set Berpantang Shaklee? Boleh hubungi Sofea  🙂

Sofea adalah Wakil dan Pengedar Shaklee yang bertauliah di Kuala Lumpur. Dengan memberikan konsultasi yang terbaik untuk anda bagi sama-sama meningkatkan kesihatan kita. Demi yang terbaik.

Sebarang pertanyaan boleh hubungi saya dimaklumat berikut:-

Nama : Sofea Effendi
ID Shaklee : 1098878
Email : dsafiyahh@gmail.com
Whatssapp/Phone/Telegram : 018-2887259

Produk Kurus Terbaik Shaklee

Nak kurus nak kurus, esok lah diet. Esok esok dan esok. Tapi tak tercapai pun nak dietnya. Siapa yang macam ni? Sampai bila la tak kan kurus 💁🏻

Berat berlebihan? Baju semua tak muat 😂 Orang tegur nampak berisi. Stress kan?

Jangan risau. Shaklee ada penyelesaiannya. Dengan Set Kurus Shaklee impian anda akan tercapai. Nak kurus? Nak selim? Nak turunkan berat? Nak pakai baju lama?

Produk kurus

Produk Kurus Terbaik

Alfalfa Complex

Alfalfa merupakan raja segala tumbuhan. Daun alfalfa sangat terkenal dengan sifatnya yang semulajadi yang mampu menjadi bahan utama detoksifikasi.

Alfalfa Untuk Kurus

🍃 Membersihkan usus
🍃 Menyingkirkan lemak & kolesterol
🍃 Membantu masalah pencernaan
🍃 Membersihkan hati, kolon dan darah
🍃 Membantu menyingkirkan toksin dalam badan
🍃 Mengandungi Saponin iaitu span yang bertindak sebagai serat yang menyerap kolesterol
Lecithin Shaklee

Lecithin adalah soya lecithin yang membantu memecah dan membakar lemak untuk kurus.

Lecithin Untuk Kurus

🍃 Memecah & Membakar Lemak
🍃 Menghalang enapan lemak
🍃 Meringankan sembelit & meleraikan toksin (bahan buangan) dalam usus
🍃 Mengaktifkan metabolism sel
🍃 Mencantikkan kulit & otot
🍃 Pengambilan yang konsisten membantu proses penurunan berat badan lebih cepat

Set kurus shaklee

Selain daripada pengambilan Set Kurus Shaklee ini. Selitkan juga pemakanan yang seimbang dan senaman.

Pemakan Seimbang Mengikut Sistem Piramid Makanan

Piramid makanan

Bersenam itu lebih sihat

Bersenam untuk kurus

Saya adalah Wakil dan Pengedar Shaklee yang bertauliah di Kuala Lumpur. Dengan memberikan konsultasi yang terbaik untuk anda bagi sama-sama meningkatkan kesihatan kita. Demi yang terbaik.

Sebarang pertanyaan boleh hubungi saya dimaklumat berikut:-

Nama : Sofea Effendi
ID Shaklee : 1098878
Email : dsafiyahh@gmail.com
Whatssapp/Phone/Telegram : 018-2887259

Vitamin Shaklee Untuk Kulit Cantik

Cantik sangat menjadi pujaan untuk para wanita. Semua orang nak cantik, kita boleh cantik dengan apa cara sekali pun asalkan jangan sakiti diri kita.

Kenapa Sofea kata macam tu? Pernah tak dengar Beauty is Pain? Pain? Sakit? Untuk cantik hanya diri kita yang boleh menentukan untuk pilih sakit untuk cantik atau sihat untuk cantik. Kalau kita tengok masa sekarang macam-macam produk yang orang guna untuk cantik. Tapi dari segi keselamatan rendah, terutamanya yang tang main cucuk-cucuk tu. Ngeri taw  🙁

Oleh itu, untuk dapatkan kulit cantik kita mestilah bijak untuk memilih produk yang selamat, berkesan dan yang lebih penting ia nya semulajadi.

vitamin cantik shaklee

Shaklee merupakan syarikat yang menghasilkan produk kesihatan semulajadi. Jadi ianya adalah salah satu vitamin pilihan para wanita. Artis pun makan Shaklee taw antaranya ialah Rita Rudaini, Emma Maembong dan ramai lagi. Jadi nak tahu rahsia kecantikan kulit mereka? Shaklee ada jawapannya.

Vitamin Shaklee Untuk Kulit Cantik

image

1. Sustained Release Vita-C

Vitamin C merupakan satu-satunya vitamin yang banyak dijumpai di dalam produk anti-penuaan. Kerana Vitamin C adalah vitamin utama yang membantu penghasilan kolagen untuk kulit cantik, anjal dan lebih sihat. SR Vitamin C Shaklee  500mg adalah vitamin C yang terbaik dipasaran. Dengan konsep “Sustained Release” yang mampu membekalkan Vitamin C untuk tubuh badan secara berperingkat setiap jam. Antara kelebihan lain makan SR Vitamin C Shaklee ialah :-

  • Mencerahkan Kulit yang tidak sekata
  • Mengecutkan jerawat
  • Menghilangkan bekas hitam jerawat
  • Kulit licin dan sel kulit menjadi sihat
  • Lebih awet muda

2. E-Soy Protein Shaklee

ESP merupakan susu protein soya berperisa vanilla, Umm sedapnya vanilla. Untuk memastikan kulit kekal cantik dan anjal sumber protein amat penting kerana ia membantu memperbaharui sel kulit yang rosak dan mati. Selain itu ia juga mempercepatkan proses pembentukan kolagen. Jadi sumber protein juga penting untuk kulit kekal sihat dan halus. ESP juga mampu :-

  • Mencerahkan tona kulit agar lebih sekata
  • Membantu mempercepatkan proses pemulihan luka atau tompoh hitam
  • Mengecilkan pori-pori terbuka
  • Bertindak sebagai anti-oksida untuk menggantikan sel-sel kulit baru

Dua Vitamin di atas ini merupakan vitamin asas untuk mendapatkan kulit yang cantik dan sihat. Pengambilan yang konsisten mampu membantu menyelesaikan masalah kulit kita yang bermasalah. Berikut adalah testimoni pengamal Set Cantik Asas Shaklee ini.

Vitamin c untuk kulit cantik

 


image

Bagaimana Untuk Dapatkannya? 

Sekiranya, anda ingin mendapatkan Vitamin Shaklee, saya adalah Wakil dan Pengedar Shaklee yang bertauliah di Kuala Lumpur. Dengan memberikan konsultasi yang terbaik untuk anda bagi sama-sama meningkatkan kesihatan tubuh badan kita. Memberikan yang terbaik demi yang terbaik.

Sebarang pertanyaan boleh hubungi saya dimaklumat berikut:-

Nama : Sofea Effendi

ID Shaklee : 1098878

Email : dsafiyahh@gmail.com

Whatssapp/Phone/Telegram : 018-2887259

*produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

Vitamin Shaklee Untuk Lelaki Kekal Sihat , Kuat & Handsome

vitamin shaklee untuk lelaki

Eh produk Shaklee ni tak ada ke untuk lelaki ke? Memang semua perempuan je ye boleh makan? Ohh tidak Shaklee untuk lelaki pun ada taw. Wahai para lelaki meh baca sampai habis ye kalau nak kekal sihat, kuat & handsome 😉

Jarang nak jumpa lelaki yang makan vitamin atau suplemen kan? Alasan mereka sihat je. Waktu muda perkasa ni memang abang-abang ni kuat sihat tapi bila dah berumur sikit macam-macam penyakit yang datang tegur. Jadi maka dari itu mari lah cik abang semua kita makan vitamin Shaklee yang dah terbukti diperbuat daripada bahan semulajadi. Sentiasa selamat, semulajadi dan berkesan.

Masalah yang sering dihadapi oleh kamu Lelaki

Terdapat beberapa masalah yang sering dihadapi oleh kaum lelaki. Antaranya ialah:-

  1. Masalah Kulit Kusam
  2. Masalah Kesuburan
  3. Masalah Perut Buncit

3 masalah dekat atas ni antara yang popular. Untuk mencegah terjadinya masalah di atas. Shaklee memepunyai produk semulajadi atau vitamin yang boleh membantu kekal sihat dan kuat.

Vitamin Untuk Masalah Kulit Kusam Lelaki

Masalah ini bukan sahaja popular dikalangan wanita, lelaki juga ramai yang mempunyai masalah seperti ini. Terdapat pelbagai faktor yang menjadikan kulit muka kusam dan tidak bermaya. Atau lebih teruk lagi hingga berjerawat. Jangan stress ye abang-abang, Sofea nak berkongsi kebaikan untuk encik-encik segak semua.

Harga vitamin C shaklee

Sustained Release Vitamin C
  • Membantu mencerahkan kulit muka
  • Membantu membina kolagen semulajadi untuk kulit kekal anjal
  • Membantu mengceutkan jerawat
  • Membantu mencerahkan tompok hitam bekas jerawat
  • Membekalkan Vitamin C untuk badan kekal sihat
  • Menguatkan Sistem Imun Badan

Vitamin Untuk Masalah Kesuburan Lelaki

Masalah kesuburan sering kita dengar tetapi kita tak ambil tahu. Yang disalahkan tentang masalah ini adalah kaum wanita. Kata mereka yang tak subur, susah dapat anak sebab isteri mandul. Wahai cik abang sekalian jangan salahkan isteri anda. Sebelum berusaha jangan singgungkan hati-hati isteri anda. Untuk masalah kesuburan lelaki vitamin yang dipilih adalah zinc complex.

Zinc complex untuk kesuburan lelaki

Zinc Complex
  • Meningkatkan kepekatan Sperma
  • Memberi tenaga kepada sperma untuk bergerak lebih laju dan pantas menuju ke ovum
  • Membantu pembentukan DNA yang baru
  • Membantu proses pembentukan testosterone
  • Meningkatkan kualiti Sperma yang Normal untuk membantu persenyawaan yang berjaya

Vitamin Untuk Masalah Perut Boroi

Perut Buncit merupakan masalah terbesar untuk para lelaki. Punca perut buncit ini adalah disebabkan kotoran atau toksin yang terkumpul lama didalam badan. Makan tapi tak membuang, akhirnya perut akan membuncit seperti ibu hamil. Banyak kesannya selain badan jadi tidak sihat, selar pun akan ketat dan pakai baju apa pun tak segak sebab perut dah kedepan. Oh tidak abang-abang semua jom detoks toksin dengan Herb-Lax Shaklee.

Herblax untuk perut buncit

Herb-Lax
  • Membantu membersihkan najis yang tersekat dan tersimpan lama
  • Membantu masalah sembelit teruk
  • Melawaskan pembuangan air besar dengan lebih mudah
  • Merangsang usus untuk mempercepatkan pembersihan secara lembut
  • Mengempiskan perut yang buncit
  • Menyingkirkan toksin kotoran dari dalam badan

Vitamin-vitamin di atas amat penting untuk membantu mengatasi dan mengurangkan masalah kaum lelaki sekalian. Oleh itu jangan sayang-sayangkan duit untuk kekal sihat, kuat dan bertenaga. Vitamin Shaklee selain selamat digunakan ia murah dan jimat. Untuk dapatkan vitamin-vitamin di atas atau konsultasi percuma untuk masalah anda.

Bagaimana Untuk Dapatkannya? 

Sekiranya, anda ingin mendapatkan Vitamin Shaklee, saya adalah Wakil dan Pengedar Shaklee yang bertauliah di Kuala Lumpur. Dengan memberikan konsultasi yang terbaik untuk anda bagi sama-sama meningkatkan kesihatan tubuh badan kita. Memberikan yang terbaik demi yang terbaik.

Sebarang pertanyaan boleh hubungi saya dimaklumat berikut:-

Nama : Sofea Effendi

ID Shaklee : 1098878

Email : dsafiyahh@gmail.com

Whatssapp/Phone/Telegram : 018-2887259

*produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

Tips Supaya Cepat Hamil

Hamil merupakan kenangan yang indah buat wanita yang bergelar ibu. Yang pastinya tidak dapat dilupakan.

Akan tetapi terdapat beberapa faktor yang mempengaruhi pasangan untuk hamil. Faktor dari segi pemakanan, penjagaan & persekitaran amat penting untuk dititik beratkan.

Terdapat beberapa tips untuk cepat hamil bagi pasangan yang masih mencuba dan berusaha. Antaranya ialah :-

1. Waktu Bersama Yang Tepat

Masa dan waktu amat penting untuk pasangan yang menginginkan zuriat. Setiap pasangan mesti ambil tahu waktu OVULASI untuk bersama. Telur yang matang hidup selama 24 jam sahaja manakala sperma hidup 48-72 jam didalam tubuh wanita. Jadi lakukan hubungan seks sebelum waktu Ovulasi adalah waktu yang terbaik dan lebih berkesan berbanding selepas Ovulasi.

2. Kekerapan Bersama

Tak ada angka atau kiraan yang tepat untuk menentukan berapa kali untuk bersama sehingga mampu mengandung. Pantang bersama 5 hari sebelum masa subur untuk meningkatkan kepekatan sperma suami.

3. Nikmati Hubungan Bersama

Wanita yang mencapai klimaks semasa berhubungan akan membentuk pH Alkali dimana sperma sesuai akan keadaan pH ini.

4. Posisi Bersama

Posisi suami diatas lebih sesuai untuk terjadinya persenyawaan sehingga hamil. Biarkan pasangan berada dalam keadaan tenang dan relaks untuk 15 minit selepas ejakulasi.

5. Maksimakan Pergerakan Selapas Bersama

Berehat seketika selepas bersama bagi memberi ruang sperma berenang ke arah servik rahim. Jangan cuci dengan pencuci wanita selepas bersama kerana ia akan menyebabkan sperma mati.

6. Elakkan Memakai Seluar Yang Ketat

Buat suami elakkan memakai seluar ketat atau jeans ketat kerana ia akan menyebabkan tekanan dibahagian testis (pembentukan sperma).

7. Menjaga Kesihatan & Pemakanan

Pastikan tubuh badan seseorang wanita untuk persediaan hamil cukup nutrisi kerana ia mempunyai peluang tinggi untuk hamil berbanding wanita yang kurang nutrisi dan mempunyai berat badan berlebihan.

Nutrisi pentinf bagi menyediakan badan wanita yang berusaha untuk hamil bagi menyokong tubuh sepanjang kehamilan nanti.

Wanita juga digalakkan mengambil pengambilan folik asid 3 bulan sebelum hamil atau ketika dalam perancangan untuk hamil. Untuk membantu badan bersedia untuk hamil.

Amalkan pemakanan yang tinggi folik asid, kalsium dan dan vitamin B untuk membantu menyokong tubuh badan ketika proses kehamilan.

Folik Asid Shaklee

Shaklee juga mempunyai produk vitamin BComplex yang lengkap dengan folik asid. Ia amat sesuai diambil oleh para wanita terutamanya mereka yang dalam perancangan untuk hamil.

 

B-Complex Shaklee

* B-Compelx Shaklee lengkap dengan folik asid
* Folik Asid @ Folate adalah Vit B yang selalu dijumpai didalam sayuran hijau
* Pengambilan Folik Asid 3 bulan dalam perancangan hamil amat penting
* Ia mengurangkan risiko bayi cacat. Kecacatan saraf tunjang (spina bifida) atau otak (anancephaly)
* Pengambilan Folik Asid ketika dalam perancangan untuk hamil membekalkan nitrient yang cukup bagi membantu menguatkan dinding rahim
* Pengambilannya adalah highly recomenden buat para wanita yang merancang untuk hamil atau yang telah hamil

Sekiranya, anda ingin mendapatkan B-Complex Shaklee seperti diatas.

Saya adalah Wakil dan Pengedar Shaklee yang bertauliah di Kuala Lumpur. Dengan memberikan konsultasi yang terbaik untuk anda bagi sama-sama meningkatkan kesihatan kita. Demi yang terbaik.

Sebarang pertanyaan boleh hubungi saya dimaklumat berikut:-

Nama : Sofea Effendi
ID Shaklee : 1098878
Email : dsafiyahh@gmail.com
Whatssapp/Phone/Telegram : 018-2887259

Page 1 of 1412345...10...Last »