Kenapa Kita Perlu Makan Suplemen?

kenapa-perlu-makan-suplemen

Suplemen atau makanan tambahan sudah menjadi satu keperluan buat kehidupan kita pada masa sekarang.

Macam dah jadi satu ‘trend’ masyarakat kita ambil suplemen kan?

Dan dari itu keluar la macam macam ‘brand’ suplemen atau makanan tambahan di pasaran.

Tapi masalah kita pada hari ini, setengah dari kita meanggap suplemen macam ubat. Bila sakit je perlu makan. Tak sakit tak payah

Ini adalah satu tanggapan yang salah. Ubah persepsi kita sebelum mengambil sebarang suplemen dahulu, sebabnya kalau makan sehari tak ada kesan nanti kita salahkan suplemen pulak. Erkk kan šŸ˜Ž

Suplemen ialah makanan tambahan yang di hasilkan bagi membekalkan nutrisi berkhasiat yang cukup untuk menyokong kesihatan tubuh badan kita dengan lebih baik.

Ketahui 7 sebab kita perlu amalkan suplemen @ makanan tambahan untuk kehidupan seharian kita

Kenapa perlu makan suplemen
Persekitaran pada hari sudah tidak seperti dahulu lagi.

Yang dahulunya bersih, udara agak segar & nyaman telah berubah sama sekali.

Kita lihat sahaja, pelbagai aktiviti pembangunan, perkilangan dijalankan di kawasan sekeliling kita.

Ini adalah punca utama berlakunya pelbagai pencemaran di sekeliling kita. Terutamanya pencemaran udara.

Belum lagi kira pertambahan jumlah kenderaan di jalan raya, setiap kenderaan akan mengeluarkan asap yang tercemar.

Dari situ ia akan dibebaskan ke persekitaran. Ia sangat tidak menjamin kesihatan orang di sekeliling apabila terhidu asap kereta atau sisa toksin yang dibuang dari kilang.

Hal ini yang mengakibatkan terdapat banyak radikal bebas di persekitaran kita setiap hari.

Radikal bebas mampu merencatkan kesihatan sel sel tubuh badan kita.

Oleh itu suplemen sangat diperlukan pada hari ini untuk menyokong meningkatkan tahap kesihatan tubuh badan kita dengan lebih baik.

 

kenapa kita perlukan suplemen
Seperti mana yang kita tahu, tak semua nutrient boleh dihasilkan pleh tubuh badan manusia.

Setengah daripadanya haruslah di perolehi daripada sumber makanan.

Antaranya seperti sumber Vitamin C & asid amino perlu.

Badan kita tidak dapat menghasilkan Vitamin C. Oleh itu kita haruslah memastikan bekalan Vitamin C haruslah dibekalkan untuk tubuh badan kita setiap hari.

Pengambilan suplemen Vitamin C dapat memastikan badan menerima jumlah Vitamin C yang mencukupo setiap hari.

Apabila nutrient & vitamin dibekalkan dengan cukup. Ia sekaligus akan. membantu badan kita berkerja dengan lebih baik mengikut fungsi-fungsinya.

Sama juga macam kalau nak kulit cantik. Perasan tak? Orang sekarang banyak main cucuk-cucuk kolagen tu sebab nak cepat putih & cantik.

Kolagen boleh dihasilkan oleh tubuh badan kita jika badan kita mencukpi keperluan Vitamin C. Nampak tak? Memandangkan Vitamin C perlu dibekalkan kepada tubuh kita setiap hari. Ini la yang menyebabkan pentingnya pengambilan makanan tambahan yang selamat.

Tak yah cucuk-cucuk, cukup bekalkan yang terbaik.

 

kepentingan suplemen
Buah buahan & sayur sayuran yang kita makan sekarang banyak terdedah dengan bahan kimia

Macam yang kita tahu untuk memastikan tanaman subur baja @ pepticides digunakan bagi menggalakkan pertumbuhan tanaman dengan baik.

Dalam masa sama petani kita juga menggunakan racun serangga untuk mengelakkan tumbuhan dimakan dek serangga-serangga yang ada.

Akan tetapi dalam masa yang sama tanaman itu telah terdedah dengan bahan kimia.

Nutrient yang ada dalam setiap buah-buahan & sayuran berkurangan akibat tercemar dengan bahan kimia yang ada.

Oleh itu kita mesti bekalkan nutrient yang lebih untuk badan kita. Salah satu langkahnya adalah ambil makanan tambahan.

 

penting ke suplemen ni
Orang kita pada hari ini terlalu sibuk dengan urusan perkerjaan. Sehingga kan tanpa kita sedar banyak mengabaikan soal kesihatan.

Sekaligus tiada lagi kata gaya hidup sihat dalam kehidupan seharian.

Seminggu 7 hari, isnin hingga jumaat berkerja terlalu sibuk belum tolak balik kerja jumpa lepak dengan kawan-kawan.

Cuba kita renungkan,

Sarapan pagi nasi lemak yang tinggi dengan kalori, makan tengahari “fast food” dah menanti, makan malam mamak seminggu berkali-kali.

Dari segi pemakanan sahaja kita lebih terpilih makanan yang sedap sedap tapi tidak sihat.

Belum pandang dari sudut senaman pula. Nak bersenam? Tiap minggu sibuk sokmo.

Kita pegi pulang kerja pun naik kenderaan sekarang, nak amalkan gaya hidup sihat jauh sekali.

Jadi cuba seimbangkan dengan amalkan pengambilan suplemen & bersenam sekurang kurangnya 15 minit sehari untuk menjamin kesihatan tubuh yang lebih optimum.

 

kepentingan suplemen
Siapa yang masih mengamalkan diet seimbang pada hari ini memang ohsem

Sebab apa Sofea kata mcm tu? Sebab pemakanan rata-rata masyarakat kita pada hari ini sangat menyedihkan.

Mana viral pegi, asal sedap je ngap. Tak fikir da makanan tu healthy atau pun tidak kan? Betul tak? Baik ngaku hehe šŸ¤”

Dapat yang tak suka makan sayur & buah hanya bergantung mendapatkan nutrisi daripada makanan lain.

Tapi adakah ia cukup? Cuba kita fikirkan sejenak.

Umur semakin hari semakin bertambah. Nutrisi dalam badan makin lama makin berkurang. Ia diperlukan lebih banyak untuk menyokong kesihatan tubuh kita

Jika sikap kita masih ditakuk yang sama, makan makanan semborono. Apa jadi pad badan kita?

Jadi amalkan la pemakanan seimbang dan fikir adalah suplemen masih diperlukan atau tidak?

 

keperluan suplemen
Makanan yang berkhasiat akan menyelamatkan nyawa & kehidupan anda

Sebab nya macam point sebelum ni, kita tak kisah dah pasal nutrient ni semua asal sedap tambah & cukupkan rasa

Pengambilan garam & gula yang berlebihan boleh memudaratkan kesihatan.

Terutamanya kepada yang telah menghidap penyakit diebetes atau darah tinggi.

Mahu mahu bacaan tinggi melambung kalau selalu mengambil makanan yang tinggi kandungan garam & gula.

Kebiasaannya makanan segera memang banyak lebih lebih ni. Hihiks jadi kurangkan la bersegera ye šŸ˜˜

Yang hantu kafien pun tak ada kurangkan, sebab dah ketagih setiap hari

Bagi Sofea suplemen sangat sangat penting untuk membantu membekalkan nutrient yang mencukupi untuk badan

Ye kita makan dan dapat nutrient dari makanan tapi contoh makan nasi laik ikan + sayur bersama nescafe ais. Nikmatnya memang bukan main tapi kita tak perasan yang dalam masa sama ia boleh menganggu penyerapan nutrient dari makanan untuk tubuh kita.

 

keperluan suplemen
Sebab yang terakhir kenapa kita perlu makan suplemen.

Mungkin tak semua dari kita tahu nutrient dalam makanan yang segar sangat baik untuk tubuh kita.

Contoh macam sayur, sayur segar organik mempunyai kualiti & kuantiti nutrient yang tinggi.

Tapi bila kita masak dia, nutrient didalamnya akan berkurang. Bila suhu makin tinggi ia makin berkurang dan berkurang.

Badan kita dapat? Sikit je. So dari situ kita boleh fikir perlu ke tidak suplemen. Bukan bermakna lepas ni tak perlu makan makanan segar ok.

Dalam masa yang sama suplemen hanya membantu untuk “top-up” nutrient untuk badan kita.

Bila kita “top-up” tiap hari, badan kita akan menerima signal yang baik. Dan menerima semua nutrient yang dibekalkan dalam makanan + suplemen.

Kalau di rumah kita masih boleh agak, contohnya kalau masak sayur tak perlu lama-lama masak untuk kita jaga kualiti nutrient dalam sayur tersebut. Tak ada la ia berkurang disebabkan suhu yang terlalu tinggi.

Tapi kalau kita makan dkt luar di kedai makan, kita susah untuk pastikan ia betul betul berkhasiat atau tidak.

“Buatlah Pilihan Yang Terbaik”

Jadi pilihlah makanan yang sihat dan pastikan badan kita merima nutrient penting untuk dibekalkan .

Bila nutrisi dah cukup, badan pun akan merasa lebih baik & sihat.

Walaupun makin tua, umur makin bertambah dari angka satu ke sepuluh. Badan kita kekal sihat & cergas.

Mulakan pengambilan suplemen yang terbaik & berkualiti tinggi untuk menyokong kesihatan anda setiap hari.

Amalkan diet seimbang dan senaman setiap hari.

Anda nak sihat?

Dapatkan Produk Kesihatan Shaklee. Untuk kesihatan yang optimum cukup lah memastikan badan kita menerima semua jenis nutrient yang diperlukan oleh badan kita.

Shaklee ada Mulitivitamin & Mineral iaitu Vita-Lea yang membekalkan semua jenis vitamin & mineral bagi menyokong kesihatan yang baik dalam jangka masa panjang. Anda nak sihat? Pilih la yang terbaik.

BagaimanaĀ Untuk Dapatkannya?

Sekiranya, anda ingin mendapatkan Vita Lea Shaklee, saya adalah Wakil dan Pengedar Shaklee yang bertauliah di Kuala Lumpur. Dengan memberikan konsultasi yang terbaik untuk anda bagi sama-sama meningkatkan kesihatan tubuh badan kita. Memberikan yang terbaik demi yang terbaik.

shaklee-segambut

Sebarang pertanyaan boleh hubungi saya dimaklumat berikut:-
Nama : Sofea Effendi
ID Shaklee : 1098878
Email : dsafiyahh@gmail.com
Whatssapp/Phone/Telegram : 018-2887259
*produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat,

14 Makanan Tambah Darah Ketika Hamil – Naikkan Bacaan HB

Rata-rata ibu hamil akan mengalami Anemia sewaktu kehamilan. Ia disebabkan daripada kekurangan nutrisi yang diambil sejak diawal kehamilan ataupun sebelumnya. Akan tetapi tak semua ibu-ibu hamil akanĀ mengalami masalah ini. Masalah anemia boleh diatasi dengan memulakan pengambilan makanan yang bernutrisi tinggi untuk memastikan bacaan kepekatan darah kembali dalamĀ keadaan normal.

14 Makanan Tambah Darah Ketika Hamil

1. DAGING MERAH

cara tingkatkan bacaan HB ketika hamil

Daging Merah mengandungi kadar zat besi yang tinggi untuk membantu ibu hamil dari mengalami anemia ketika hamil. Kandungan zat besi dari sumber haiwan mudah diserap oleh tubuh badan kita. Jadi jika bacaan darah ibu rendah cuba amalkan daging merah.

2. BROKOLI

brokoli tingkatkan bacaan HB

Kebiasaannya jarang sekali ibu-ibu mengambil sayuran hijau sebab rasanya yang kurang enak. Tapi tengok mak makan sedap je. Untuk pengetahuan ibu semua, sayuran hijau seperti brokoli mengandungi zat besi, vitamin dan folat yang sangat bagus diambil sejak diawal kehamilan. Selain itu, ia tinggi kandungan anti-oksidannya yang mampu membantu melawan jangkitan.

3. PISANG

Cara tingkatkan bacaan HB

Pisang sedapkan? Jadi ibu-ibu boleh minta cik suami borong pisang ye. Bukan sahaja rasanya yang sedap, folat yang terkandung didalamnya boleh membantu dalam pertumbuhan janin yang sihat dan penghasilan sel-sel baru yang sihat.

4. KEKACANG

cara naikkan bacaan HB

Kekacang ni pun sedap dan mudah ibu-ibu buat santapan tak kisah dirumah atau semasa berkerja. Mudah juga untuk didapati dipasar raya berdekatan. Ia bagus bagi membantu menaikkan bacaan darah yang rendah.

5. HATI

cara naikkan bacaan HB

Pengambilan hati juga membantu menaikkan bacaan darah ketika hamil, tapi doktor biasanya tidak menggalakkan pengambilannya dengan terlalu kerap. Organ dalaman haiwan tidak elok diambil terlalu kerap kerana ia tidak bagus untuk perkembangan otak. Kalau nak jugak cuba? Makan sekali sekala je ye.

6. BAYAM

Bayam antara sayuran hijau yang sedap dan tinggi khasiatnnya bagi membantu ibu yang mengalami anemia. Tak kira bayam hijau atau merah kedua-duanya sangat bagus untuk menyerap zat besi dan folat. Jadikan bayam lauk sayuran utama untuk memerangi anemia, senang dan cepat pulak tu nak masak.

7. KERANG

cara naikkan bacaan HB

 

Kerang antara makanan kegemaran semua orang, buat kerang sambal umphh sedap. Ibu-ibu cuba masukkan menu kerang dalam menu harian kerana ia boleh membantu mencegah ibu-ibu hamil daripada mengalami anemia. Ingat ya ibu, sekarang semua sumber zat dan vitamin kita kongsi berdua. Jadi amalkan makanan yang sihat.

8. TELUR

cara naikkan bacaan HB

Kuning telur sahaja yang membantu mengekalkan jumlah Haemoglobin dalam darah, jadi ibu-ibu boleh jadikan telur menu sewaktu sarapan pagi. Bahagian kuning telur sahaja yang mengadungi nutrient yang membantu mencantikkan bacaan HB.

9. OAT

cara naikkan bacaan Hb

Oat merupakan sumber makanan yang membekalkan mineral dan zat besi yang diperlukan oleh badan. Oleh itu, Oat sangat bagus untuk membantu para ibu untuk mencegah anemia semasa hamil. Pelbagaikan penyediaannya agar lebih sedap ditelan dek tekak yang sentiasa meragam waktu hamil ni.

10. DELIMA

cara naikkan bacaan HB

Buah delima sangat terkenal dengan khasiatnya yang sangat baik. Terutamanya bagi membantu ibu hamil dalam mencegah anemia. Khasiat zat besi didalam buah delima yang tinggi dapat mempertahankan jumlah sel darah merah dan mencegah anemia daripada terus berlaku. Sekarang dah banyak keluaran jus buah delima juga bagus, tapi nak lagi asli kita makan buah dia.

11. MADU

cara naikkan bacaan HB

Madu sangat terkenal dengan khasiatnya yang tersendiri. Jika ibu mengalami anemia sangat digalakkan mengambil madu dalam menu seharian. Pastikan madu asli ye ibu ibu, kerana madu asli mampu membantu menggantikan gula didalam makanan dan minuman sekaligus membantu memekatkan kondisi darah.

12. KURMA

Cara naikkan bacaan HB

Yang ini paling favourite dan senang nak makan. Kurma merupakan makanan sunnah, dan ianya juga bagus bagi membantu ibu mencegah masalah anemia. Khasiatnya yang terbaik dapat meningkatkan penghasilan sel darah merah dan membekalkan tenaga yang berpanjangan buat ibu.

13. KISMIS

cara naikkan bacaan HB

Ibu juga boleh jadikan Kismis sebagai snek sementara buat kerja tu kita kudap-kudap kismis kan sedap. Khasiat buah anggur kering ini sangat bagus untuk membantu melawan anemia ketika hamil. Senang dan mudah dibawa nak bercuti pun boleh bawa kismis ni. Sambil-sambil tengok ombak tepi pantai tu boleh kudap-kudap Kismis kan šŸ˜‰

14. SUSU KAMBING

cara naikkan bacaan HB

Susu Kambing juga antara minuman yang dapat membantu mengatasi anemia ketika hamil. Susu yang kaya dengan sumber Zink dan kandungan cynokobalamin mampu merawat Ā anemia sekaligus membantu mencegah terjadinya demam kuning terhadap baby selepas dilahirkan nanti.

Buat ibu-ibu hamil, amalkan lah pemakanan yang seimbang dan sihat demi bakal anakĀ yang tersayang. Boleh pilih atau makan mana-mana makanan yang mampu meningkatkan kadar HB kita semasa hamil. Kerana ia sangat membantu berdasarkan pengalaman Sofea sendiri alhamdulillah sampai sekarang bacaan HB masih ok. Amalkan pemakanan sihat dan suplemen tambahan seperti multivitamin yang mampu mencantikkan lagi bacaan HB dan membekalkan sumber vitamin dan mineral lain untuk tubuh badan ibu.

Selain mengamalkan makanan-makanan di atas, Sofea juga cuba amalkan Set Hamil Shaklee. Alhamdulillah banyak sangat membantu sampai ke hari ini.

Testimoni Tingkatkan HB dengan Shaklee

Untuk bantu mengelakkan Anemia multivitamin Vita-Lea Shaklee sangat berkesan lepas Sofea konsisten makan. Sofea konsisten ambil Vita-Lea seawal 6 minggu kehamilan. Ā Sangat-sangat bestĀ sebab pernah capai bacaan HB sampai 16. Nurse pun terkejut.

Sepanjang kehamilan baby Redza alhamdulillah bacaan HB sentiasa baik.

testimoni vitalea untuk tingkatkan bacaan hb

Vita-Lea Iron Formula

vitalea shaklee untuk hb

 

Mommy ada masalah HB rendah boleh dapatkan Multivitamin Shaklee (Vita-Lea Shaklee) untuk membantu membekalkan nutrisi yang lengkap untuk ibu & bayi

BagaimanaĀ Untuk Dapatkannya?

Sekiranya, anda ingin mendapatkan Vita Lea Shaklee, saya adalah Wakil dan Pengedar Shaklee yang bertauliah di Kuala Lumpur. Dengan memberikan konsultasi yang terbaik untuk anda bagi sama-sama meningkatkan kesihatan tubuh badan kita. Memberikan yang terbaik demi yang terbaik.

shaklee-segambut

Sebarang pertanyaan boleh hubungi saya dimaklumat berikut:-
Nama : Sofea Effendi
ID Shaklee : 1098878
Email : dsafiyahh@gmail.com
Whatssapp/Phone/Telegram : 018-2887259
*produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat,



Testimoni Set Hamil Shaklee – Tingkatkan Bacaan HB

Vitamin merupakan keperluan asas untuk tubuh badan kita. Untuk seorang ibu hamil, memastikan keperluan vitamin yang mencukupi untuk menyokong kesihatan ibu dan bayi sangat penting. Terutamanya pengambilan asid folik di awal kehamilan.

Mungkin ramai bakal ibu atau wanita diluar sana masih tak tahu pentingnya pengambilan asid folik 3 bulan sebelum merancang kehamilan. Pengambilan asid folik di awal kehamilan mampu mencegah berlakunya kecacatan tiub neural pada bayi.

Klik SINI untuk baca lebih lanjut kepentingan asid folik untuk ibu hamil.

Sewaktu menghamilkan baby Redza Sofea mengamalkan Set Hamil Shaklee. Termasuklah pengambilan BComplex lengkap bersama asid folik yg ni Sofea ambil seawal yang mungkin. Iaitu 2 bulan sebelum berkahwin. Sebab teruja bila customer2 Sofea makan Set Subur cepat semua lekat. Rezeki alhamdulillah

Jadi Sofea teruja nak try Set Kesuburan Shaklee juga hihi geram tengok baby baby customer ku šŸ˜‚

Bila ujian kehamilan menunjukkan double line. Terus tambah untuk set hamil, alhamdulillah sepanjang makan Set Hamil Shaklee badan pun sihat masa pregnant baby Redza. Syukur juga morning sickness pun boleh kira je berapa kali.

Set Hamil Shaklee terdapat beberapa vitamin didalamnya. Antaranya ialah seperti dalam gambar rajah di bawah

Set hamil shaklee

Kelebihan Set Hamil Shaklee

Vitamin hamil shaklee

Testimoni Set Hamil Shaklee

Apa Sofea dapat sejak amal Set Hamil Shaklee?

Dapat tahu pregnant dah almost 4 minggu, masa tu confirmkan g klinik swasta doktor terus bagi obimin. Belum makan sebab terkenangkan BComplex Shaklee yang membekalkan folik asid juga. Jadi mak buyung pilih yang semulajadi time tu.

Bacaan Haemoglobin (HB) Cecah 16

Setiap ibu inginkan yang terbaik untuk anaknya, sama juga macam Sofea nak bekalkan yang terbaik untuk bayi kami. Bila jumpa nurse Check up yg pertama masa ni dah makan set Hamil Shaklee. HB cecah bacaan 16, nurse terkejut sampai tanya makan apa. Hihii makan hati ke? amboi nurse.

Salah satu vitamin yang Sofea amalkan untuk jaga bacaan HB ialah Vita-Lea, ia merupakan multivitamin Shaklee yang membekalkan semua jenis vitamin & mineral. Vita-Lea Shaklee juga membekalkan asid folik sebanyak 200mcg. Jadi lengkap pengambilan asid folik sehari iaitu 400mcg untuk cadangan ibu hamil.

Kekal Bertenaga Bila Minum ESP

Masa pregnant ni alhamdulillah awal awal pun tak ada morning sickness atau alah dengan apa-apa. Jadi tiap hari minum susu ESP. Selain membekalkan asid amino penting untuk badan, ESP juga membekalkan kalsium untuk tulang yang kuat. Jadi 2 dalam 1 la. Ibu dpt sumber kalsium & baby pun dapat.

Bila minum ESP rasa bertenaga sepanjang hari, walaupun tengah berbadan dua. Mommy faham la kan bila berbadan dua selera makan memang lain macam. Jadi bila minum ESP perut pun tak cepat lapar, kalau lapar? Shake je la ESP tu sebab dia sedap + berkhasiat untuk kandungan kita.

No More MC even Pregnant āŒ

Sebelum pregnant tiap bulan MC. Kau rasa? Haha nasib baik dapat Boss baik & memahami. Sebenarnya sebelum pregnant lagi dah makan Vitamin C Shaklee. Since dari situ dah kurang sakit syukur sangat. Jadi mmg jarang dah MC. Dah berbadan dua ni lagi kan kena up kan pengambilan Vitamin C. Sebab dari dalam kandungan lagi kita perlu kuatkan sistem imun bayi kita.

Pregnant tak missed langsung makan Vitamin C sebab tak nak lah masa preggy ni badan tak sihat kan. Lagi satu kesian baby kita bila ibu tak sihat ibu jadi lemah dia pun ikut lemah. Jadi sejak ber Vitamin C Shaklee memang no More MC dah.

Kaki Tak Crem Semasa Hamil šŸ’ŖšŸ¼

Makan Ostematrix Shaklee kaki dah tak crem masa hamil. Ostematrix Shaklee merupakan kalsium tablet yang membekalkan kalsium untuk tulang yang kuat. Untuk pengetahuan mommy sumber kalsium juga amat penting ketika hamil. Sebabnya bayi juga memerlukan sumber kalsium untuk pertumbuhan tulang yang kuat & sihat.

Jadi alang2 makan tu biar semua makan. Bukan ibu tamak nak, tapi nak pastikan awak pun sihat. Yang best nya bila dah konsisten makan Ostematrix Shaklee. Dah tak crem kaki, kerja pun tak cepat letih. Walaupun banyak berjalan. Cuma ada sekali kena urat simpul sebab masa tu terlupa makan ostematrix. Huhu serik nau tengah malam kejut husband kaki sakit sangat masa kena tu. Taubat deh terus konsisten makan balik.

Kesannya, tulang baby pun kuat masa dalam perut kuat betul gerak dia. Dah keluar memang kuat tulang cik abang ni keras benor. Sampai bantal tepi2 habis dia tendang masa tidur. Sabar ye ibu šŸ˜Ž

Syukur dari 1st preggy Allah temukan dengan Set Hamil Shaklee. Jadi berpantang pun dengan Set Pantang Shaklee. Macam biasa la even berpantang masih kekal bertenaga. Thats why la ibu love Shaklee šŸ˜šŸƒ

Mommy to be semua masih tercari-cari suplemen @ vitamin ketika hamil? Boleh cuba Set Hami Shaklee. Vitamin yang membekalkan nutrisi lengkap untuk kita bantu badan kita topup mana-mana yang dah lopong tu. Maklum la masa pregnant ni semua benda baby dan ibu share kan? Jadi memang patut ibu tingkatkan pengambilan nutrisi untuk tubuh badan kita.

Bagaimana Untuk Dapatkannya?Ā 

Sekiranya, anda ingin mendapatkan Set HamilĀ Shaklee, saya adalah Wakil dan Pengedar Shaklee yang bertauliah di Kuala Lumpur. Dengan memberikan konsultasi yang terbaik untuk anda bagi sama-sama meningkatkan kesihatan tubuh badan kita. Memberikan yang terbaik demi yang terbaik.

shaklee-segambut

Sebarang pertanyaan boleh hubungi saya dimaklumat berikut:-

Nama : Sofea Effendi

ID Shaklee : 1098878

Email : dsafiyahh@gmail.com

Whatssapp/Phone/Telegram : 018-2887259

*produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

 

7 Tanda Awal Penyakit Jantung

Penyakit Jantung merupakan pembunuh no. 1 di Malaysia. Menurut kajian Jabatan Perangkaan Negara penyakit jantungĀ kekal menjadi sebab utama kematian di kalangan rakyat Malaysia dengan mencatatkan 13.5 peratus pada tahun 2014.

Terdapat pelbagai tanda awal yang boleh dikesan. Penyakit jantung dapat di kesan dari peringkat awal mempunyai peluang yang tinggi untuk dirawat dan diubati.

Ā 7 Tanda Awal Penyakit Jantung

1. Nyilu Pada Dada

Kebiasaannya petanda awal penyakit jantung ialah nyilu pada bahagian dada. Sama ada kita perasan atau pun tidak jika nyilu ini datang nafas seakan laju sedikit berbading biasanya. Nyilu dan nyeri di dada membuatkan kita tidak selesa. Hal ini kerana berlakunya penyumbatan arteri yang menyebabkan aliran darah ke seluruh tubuh tidak lancar.

Dari situ kita haruslah berjaga jaga, tidak semestinya nyilu bahagian dada mempunyai masalah penyakit jantung, akan tetapi jika hal ini kerap berlaku anda haruslah berjaga-jaga dan segera meminta nasihat dari Doktor.

2. Sakit Pada Bahagian Badan

Sakit pada bahagian badan juga salah satu tanda awal penyakit jantung. Badan sakit terutamanya di bahagian dada ia berkaitan dengan jantung. Jika badan susah hendak baring lurus atau tidur anda hendaklah meminta pemeriksaan doktor berkenaan jantung anda. Kerana kebiasaan pesakit jantung sukar untuk baring lurus ketika tidur disebabkan oleh sakit badan.

3. Sesak Nafas

Sesak nafas juga tanda awal yang boleh kita kesan,jik berlaku sesak nafas ia berkaitan dengan jantung yang berkemungkinan anda menghidap sakit jantung peringkat permulaan.

Jika ia terlalu kerap berlaku walaupun anda tidak melakukan aktivit yang memenatkan dan sesak nafas secara tiba-tiba segeralah bawa ke hospital untuk pengesahan.

4. Merasa Mual

Pesakit Jantung biasanya akan kerap merasa mual seperti masuk angin. Ini kerana permasalahab jantung akan menyebabkan pembengkakan pada bahagian perut dan pesakit tidak mempunyai selera untuk makan dan mual.

5. Cepat Merasa Cemas

Merasa cemas @ takut secara tiba-tiba mungkin kita anggap itu biasa. Akan tetapi jika sesuatu hal datang dan membuat kita cepat merasa cemas tak tentu hala, terlalu memikirkan dan membawa kepada stress. Ia adalah salah satu tanda awal penyakit jantung, jangan anggap ia biasa dan tidak perlu membuat pemeriksaan. Segera bawa diri anda untuk memeriksa tahap kesihatan jantung.

6. Pengsan Secara Tiba Tiba

Yang ini sering berlaku terhadap pesakit yang diserang sakit jantung secara tiba-tiba. Memang sukar untuk dikesan, kita hanya boleh berjaga jaga. Biasanya pesakit darah rendah juga akan selalu pengsan secara tiba tiba hal ini kerana oksigen yang dibawa oleh darah tidak cukup sampai ke otak. Hal ini akan kerap berlaku, tetapi jika antara kita kerap pengsan tanpa tahu penyebabnya segera untuk memeriksa ke doktor untuk pengesahan. Cegah dari awal itu lebih baik.

7. Kuat Berpeluh Walaupun Tidak Melakukan Aktiviti

Berpeluh selepas melakukan sesuatu aktiviti atau bersenam adalah normal. Kerana badan kita akan mengeluarkan toksin melalui pelbagai cara. Tetapi jika anda mempunyai simptom cepat berpeluh walaupun tak melakukan apa apa aktiviti. Periksa ke doktor penyebabnya hal ini kerana kuat berpeluh juga merupakan salah satu tanda awal penyakit jantung.

Cara Mengatasi & Mencegah Penyakit Jantung

1. Pemakanan yang Seimbang & Sihat

2. Berhenti Merokok

3. Kurangkan Stress

4. Bersenam Secara Konsisten

5. Pengambilan Suplemen yang tinggi Anti-Oksidan

7 langkah jantung sihat

Vivix Suplemen Tinggi Dengan Anti-Oksidan

Vivix Untuk Jantung

Vivix merupakan minuman anti-oksidan Shaklee. Ia adalah minuman campuran botani yang kaya dengan polifenol (mengandungi khasiat anti-oksidan & anti-penuaan)

Klik Sini Untuk Baca Kelebihan Vivix Shaklee

Vivix minuman anti-oksidan yang membantu melindungi jantung agar lebih sihat. Pengambilan yang berterusan membantu juga mengurangkan risiko penyakit jantung.

Testimoni Vivix Untuk Sakit Jantung

Vivix untuk jantung

 

Bagaimana Untuk Dapatkannya?Ā 

Sekiranya, anda ingin mendapatkan Vivix Shaklee, saya adalah Wakil dan Pengedar Shaklee yang bertauliah di Kuala Lumpur. Dengan memberikan konsultasi yang terbaik untuk anda bagi sama-sama meningkatkan kesihatan tubuh badan kita. Memberikan yang terbaik demi yang terbaik.

shaklee-segambut

Sebarang pertanyaan boleh hubungi saya dimaklumat berikut:-

Nama : Sofea Effendi

ID Shaklee : 1098878

Email : dsafiyahh@gmail.com

Whatssapp/Phone/Telegram : 018-2887259

*produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

Vivix Suplemen Terbaik Untuk Kesihatan yang Optimum

Pernah dengar nama Vivix Shaklee? Sekarang dah HOT sangat dipasaran. Vivix untuk Cantik, Vivix untuk Darah Tinggi, Vivix untuk Kencing Manis, Vivix untuk Gout, Vivix untuk Sakit Jantung dan banyak lagi.

Vivix shaklee

Ia merupakan suplemen anti penuaan yang terbaik yang dibangunkan selepas bertahun tahun menjalani penyelidikan. Di US dan Kanada lebih 1 juta botol telah pun terjual. Kesannya sesuai dengan jolokan yang diberi iaitu “tonik ajaib” Shaklee.

Apa itu Vivix Shaklee?

Vivix merupakan minuman botani yang kaya dengan resveretrol. Ia bertindak 10 kali lebih berkesan. Vivix atau yang lebih dikenali sebagai sirap shaklee berfungsi membantu melambatkan penuaan dari peringkat sel.

Ia terdiri daripada 4 bahan utama yang unik iaitu Anggur Muscadine, Elderberry Eropah, Lobak Ungu & Polygonum Cuspidatum yang kaya dengan Polifenol.

Apa itu Polifenol?

Polifenol ialah kumpulan tumbuhan fitokimia yang terdiri daripada sebatian tanaman yang mengandungi khasiat antioksidan dan sel anti-penuaan semulajadi. Gabungan bahan di atas memberi kesannyang terbaik dalam memperbaiki dan melindungi sel

Apa Kelebihan & Manfaat Vivix Shaklee?

* Melambatkan pembentukan proton AGE yang membantu melambatkan penuaan

* Melindungi dan memperbaiki sellular DNA

* Menggalakkan sumber tenaga dari sel sellular

Kelebihan vivix shaklee

Dari segi kesihatan, Vivix banyak membantu membaik pulih kesihatan jantung, sistem imun yang lebih baik, kesihatan sendi, kecing manis atau diebetis, memperbaiki penglihatan, penghadaman yang sihat, kanser dan banyak lagi.

Vivix Shaklee Untuk Siapa?

Adakah Vivix khas untuk mereka yang sakit atau yang mengalami masalah kesihatan?

Vivix Shaklee sesuai untuk kita bagi membantu meningkatkan tahap kesihatan. Tak kan dah sakit baru nak minum Vivix kan? Mencegah itu lebih baik dari merawat.

Bagaimana pula untuk mereka yang mengalami masalah kesihatan? Vivix sangat digalakkan untuk mereka yang pernah atau masih mengalami masalah kesihatan seperti berikut :-

  • mengalami serangan jantung
  • stroke
  • gout
  • darah tinggi
  • kencing manis
  • koleterol yang tinggi
  • masalah penglihatan
  • berat badan berlebihan
  • kanser @ barah
  • masalah kesuburan
  • perokok yang ingin berhenti merokok

Apa kata pengguna Vivix? Testimoni Vivix Shaklee

Vivix-untuk-kencing-manis

“Akak ada Kencing manis, akak try mkn Vivix abg akak, sbb dia x nak makan kan, dari 14.5 boleh turun 7.5 after minum x henti for 1 month”

Vivix-untuk-sakit-lutut

“Akak lepas ambil VIVIX tu, alhamdulillah lutut kurang sakit doh, kalau tidak tak boleh nak rukuk masa solat”

 

Vivix-untuk-bengkak-kaki

“Bengkak dah surut. boleh jalan macam biasa dah”

 

Vivix-untuk-kesuburan

“Akhirnya penantian isteri saya berjaya hamil setelah hampir 10 tahun menunggu, Alhamdulillah”

Vivix adalah salah satu ikhtiar terbaik untuk mengambalikan kesihatan anda atau mak ayah. Ia adalah tonik ajaib yang mampu menyokong kesihatan dari dalam dan kecantikan luaran secara semulajadi. Vivix telah menjalani kajian bertahun-tahun untuk menghasilakn yang terbaik.

Setiap pembelian 2 botol Vivix Shaklee akan mendapat KEAHLIAN PERCUMA, dan Penghantaran PERCUMA ke seluruh Malaysia. Penjimatan sehingga 15-20 % dari harga asal. Yuran Ahli RM 69 tidak perlu bayar, Free Of Charge dengan pembelian 2 botol Vivix.

Bagaimana Untuk Dapatkannya?Ā 

Sekiranya, anda ingin mendapatkan Vivix Shaklee, saya adalah Wakil dan Pengedar Shaklee yang bertauliah di Kuala Lumpur. Dengan memberikan konsultasi yang terbaik untuk anda bagi sama-sama meningkatkan kesihatan tubuh badan kita. Memberikan yang terbaik demi yang terbaik.

shaklee-segambut

Sebarang pertanyaan boleh hubungi saya dimaklumat berikut:-

Nama : Sofea Effendi

ID Shaklee : 1098878

Email : dsafiyahh@gmail.com

Whatssapp/Phone/Telegram : 018-2887259

*produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

 

Scan 3D 4D Di Sonoworld Centre Ampang

Assalamualaikum mommy, ibu, ummi dan mama semuaĀ  šŸ™‚

Hari ni Sofea nak share pengalaman buat Scan 4D masa preggy baby Redza. Bulan ni baby Redza dah masuk 5 Ā bulan. Ibu baru ada masa nak kongsi scan masa dia dalam perut. Huhu ibu ni

Masa usia kandungan 28 minggu rasa eksited nak tengok keadaan baby dalam perut, checkup tiap bulan di Klinik Kesihatan tapi tak ada lah scan 3D,4D semua tu kan hihi jangan demand lebih-lebih. Checkup free pun kira beruntung dah.

Jadi Sofea try la survey survey klinik berdekatan, tapi kalau dekat-dekat tu tak jumpa lagi yang sediakan perkhidmatan Scan 3D, 4D ni. Sekarang lagi upgrade siap ada 5D, canggih betul tunggu next pregnant la ya.

Survey punya survey last jumpa dekat FB scan baby di SonoworldĀ Centre Ampang. Deal dengan Cik Abang pun dia setuju buat scan dekat sana. Jadi ku gigihkan jua, untuk scan di Sonoworld Centre Ampang kena buat appointment dulu.

Untuk buat appointment boleh thru call atau websiteĀ http://mysonoworld.com terus. Nak tengok tarikh dan masa yang available senang intai website Sonoworld. Thru call pun staff sana boleh tolong untuk set.

Masa tu set appointment thru website. Tiap hari intai FB Sonoworld Centre Ampang sebab excited punya pasal. Gigih ayah bawa jugak ibu ni nak tengok awak. Nasib dekat, hehe tak ada lah dekat sangat. Sebab dah buat appointment sampai je bagi nama tunggu kejap je. Terus masuk bilik check up. Dup dap dup dap excited taw

Bila dah scan wah dah nampak. Rasa nak menangis terus pandang ayah awak cikenit. Hehe Ā tengok macam mana baby Redza masa dalam perut ibu. Alhamdulillah anugerah dari Allah yang sangat hebat. Masa balik scan awak ibu betul-betul tak sabar tunggu kelahiran awak sayang šŸ™‚

 

Scan baby 3D 4D Sonoworld

 

Masa scan tu amek pakej RM 100 tak silap siap dapat CD lagi, CD tu ada gambar + Video. Berbaloi sebab ibu boleh play bila masa ibu nak. Ehh lupa siap dapat 1 gambar free sampai rumah boleh terus frame.

Alhamdulillah, comel hidung macam ayah. Hiks Tq Sonoworld Centre Ampang scan memuaskan sangat. Ā Jelas muka dia, jantina pun terus nampak. hehe Ibu jangka gegirl sekali pistol awak tunjuk. Hehe Hidung sama macam dalam scan bila keluar, tang hidung je nampak dlu. Lahir cenonit sekarang debab kalah ibu. Dia lahir lebih seminggu dari EDD yang KK bagi, tapi lebih 2 hari kalau ikut masa scan di Sonoworld tu, ayah ingat anak merdeka sekali ibu rileks je duk rumah masa 31 Ogos. Hehe kesian ayah

Nah belanja gambarĀ sikenit debab ni umur 5 Bulan. Nama diberi Mohammad Redza Rahadian Bin Syahrullah, “ibu minat pelakon indonesia tu ke ibu?” Haha tak sayang nama tu terdetik masa nak bagi nama awak, Moga anak ibu jadi anak yang soleh didunia dan diakhirat. Amin

 

scan 3d, 4d di sonoworld ampang

 

Mommy to be yang tengah survey2 nak scan baby 3D,4D atau latest 5DĀ try pegi Sonoworld Centre Ampang. Murah dan puas hati. Ibu doakan baby aunty2 semua sihat dan comel comel belaka ya. Amin

Salam sayang,

Baby Redza & Ibu

 

Page 1 of 1512345...10...Last »